Milli ara tempoyu düşürmüş

Haberin Devamı

Şampiyonluğa oynayan takımlar, rakipleri karşısındaki 90 dakikalarda iki farklı öne geçemediği müddetçe sıkıntı yaşarlar. Dün gece Hatayspor karşısında bunu gördük. Volkan Demirel, düşme hattından kurtulmak için kesinlikle rakip Galatasaray da olsa 11 futbolcusuyla birden defans yapmıyor.
Halil, Bashiru, Strandberg ve Rivas ile devamlı karşı kaleye baskı yaptılar, gol pozisyonu da buldular. Ev sahibi takım maçın başında Icardi ile bir gol buldu. Aynı Icardi daha net bir pozisyonda ikinciyi atamadı. O pozisyonu golle sonuçlandırabilseydi, maçın gidişatı değişebilirdi. O gol olmayınca da, Hatayspor en azından bir gol atıp maçı berabere bitirmek için çok baskı yaptı.
Zaha ve Ziyech çok iyi futbolcular ama bu yetiyor mu, hayır yetmiyor. Tempoları, fizik güçleri eksik olunca orta sahaya veya beklerine kesinlikle yardım etmiyorlar. Bu yüzden de sarı-kırmızılı takım orta sahada rakibine üstünlük sağlayamıyor ve açıklar veriyor. Evet dün gece Hatay gol atamadı ama bundan sonraki maçlarda Okan hocanın çok dikkatli olması lazım.
Mauro Icardi karşılaşmaya hareketli başladı, golünü attı, daha fazlasını da yapabilirdi ama maalesef bu büyük yıldızı topla buluşturamadılar. Final paslarının hiçbiri yerini bulmadı; hep rakibe gitti. Bu kadar büyük yıldızlar aynı takımda oynayarak bu kadar pas hatası yapmamalı. Yaparsan pozisyona giremezsin.
Dünkü maçta bahane ararsak iki hafta milli ara, bir hafta da seçim için üç haftadır bu çocuklar top oynamıyor, maç yapmıyorlar. Motivasyon eksikliği diyebiliriz. Taraftar müthiş, çok büyük itici güç. Kadro mükemmel, teknik direktör Türkiye’nin en iyisi... O zaman bu takım taraftarına bu kadar stres yaşatmamalı. Mutlaka Okan Buruk ligin bitimine yedi hafta kala bu stresi daha az yaşamak için alternatif planlar yapacaktır.