Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın bu kadro yapısıyla harikalar yaratmasını hiç kimse beklemiyor. Beklese de zaten daha fazlası mümkün değil. Herşeye rağmen ilk yarı sahada koşan, iyi mücadele eden, az hata yapan ciddi bir Galatasaray vardı. Umut’un özverisini, Sneijder’in performansını, Bilal’in çalışkanlığını unutmamak gerekir.

İkinci yarı ise farklı bir Galatasaray vardı. Akhisar bu ligin iyi takımlarından. Puan cetveline baktığımızda zaten bunu görüyoruz. Cihat Arslan düşünce olarak takımına hücum futbolu oynatan bir teknik direktör. Ve ikinci devre Akhisar bunu gösterdi. Rakibi kadar gol pozisyonuna girdiler. Galatasaray’da ise bilhassa orta sahadaki çöküş, yorgunluk takımın temposunu düşürdü. Yedikleri ilk golde Semih gibi milli takım forması giymiş bir futbolcunun yaptığı hata affedilmez. Direkten dönen topu göğsünde yumuşatmaya uğraşıyor ve nitekim N’guemo topu kaptı, Muslera kontrpiyede kaldı, Hakan’ın ayağına çarpan top gol oldu.

Haberin Devamı

İkinci golde ise Semih rakip 18 içinde. Yeşil-siyahlılar elini kolunu sallayarak topu filelere gönderdi. Mustafa Denizli stoperde çok hata yapan Semih’i sağ beke aldı. Tarık’ı çıkardı, Chedjou’yu da stopere getirdi. Bu değişiklik sarı-kırmızılılara hiç bir şey kazandırmadığı gibi takımın oyununu da bozdu. Rodriguez’i çaresizlikten oynattığını tahmin ediyorum. Yorulan orta sahaya biraz katkı sağlar diye. Ama maalesef Rodriguez, Galatasaray forması giyecek kalitede futbolcu değil. Bilal iyi oynamasına rağmen, son 30 dakika oyundan düştü.

Yasin bir şeyler yapmak istiyor, gol de attı ama bencil! Tarık sağ bekte Galatasaray’ı taşır mı? Kesinlikle taşımaz. Onun kalitesi bu kadar, yetenekleri sınırlı. Olcan’ın ilk defa futbolunu beğendim. Hem defansta hem hücumda çok başarılıydı. Hatta takımın en iyisi diyebilirim, Chedjou orta sahada Beşiktaş maçındaki görüntüsünden çok uzaktı. Kağnı gibi. Defansta da aynı şekil. Çok adam kaçırıyor. Hocasını çaresiz bırakıyor. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Umut, Burak Yılmaz’dan takımı için daha çok faydalıydı. Çok mücadele etti. İlk golü attı, ikinciyi Podolski atmasına rağmen Umut’un büyük katkısı vardı. Ben Umut’un ortaya koyduğu performansa saygı duyuyorum. Nesi varsa ortaya koyuyor. Sonuçta sıkıntılı günler geçiren Galatasaray’ın iyi bir rakipten üç puan alması başarıdır.