Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray için Beşiktaş karşılaşması Real Madrid maçında alınan farklı yenilgiden sonra daha çok önem kazanmıştı. Bu maçın kaybedilmesi halinde futbolcular, Fatih Terim, yönetim çok zor günler geçireceklerdi. Ama en başta Fatih hoca takımını çok iyi hazırlamış. Bu karşılaşmanın onur mücadelesi olduğunu, kötü günlerin geride kalacağını, camianın bu galibiyete çok ihtiyacı olduğunu belli ki hepsine tek tek anlatmış.
Beşiktaş Türkiye’nin en iyi mücadele eden takımı. 76 bin taraftarın desteği arkasındaydı. Böyle bir ortamdan Galatasaray’ın galip gelerek 3 puan alması kolay bir iş değildi. Böyle büyük maçları büyük futbolcular kazandırır. En başta Drogba... Galibiyetin en büyük kahramanı. Tecrübesi, saha içinde arkadaşlarını yönetmesi, defansa gelip top çıkarması, kısaca her şeyiyle mükemmel bir lider. Aynı şekilde Sneijder. Galatasaray’a geldiği günden beri en tempolu, en hırslı maçını oynadı. Melo iyi futbolcu sözüm yok. Ama biraz kafadan kontak. Maçın bitmesine 30 saniye var. Ne gerek var o topa kontrolsüz giriyorsun, arkasından kırmızı kart görüyorsun. Herşeyden önemlisi deplasmandasın. 75 bin kişiyi galeyana getiriyorsun. Gereksiz bir hareketti.
Tabi sahaya giren o taraftarlara ancak Beşiktaş düşmanı diyebilirim. Şimdi ne olacak? Siyah beyazlılar büyük bir ihtimalle hükmen yenilecek, belki de 2-3 maç seyircisiz oynayacak. O sahaya inen Beşiktaş düşmanı taraftarları vicdanıyla baş başa bırakıyorum. O harika mücadeleye, bu tür bir son yakışmadı. İnanın Hutchinson, Gökhan, Serdar, Escude ve Tolga’nın hepsinin emeği boşuna gitti. Bu futbol... Yenmek de var, yenilmek de... Galatasaray salı günü Real Madrid’e farklı yenildi. Dünyanın sonu mu geldi? Beşiktaş da Galatasaray’a yenildi. Kaybettiği sadece 3 puan. Hiç yakışmadı.
Her neyse... Maçı ikinci yarıdaki oyunuyla Galatasaray kazanmayı haketti. Hakan Balta, Selçuk, Drogba, Sneijder ve başta Muslera harika bir maç çıkardılar. Burak ise iyi mücadele etti. Taraftarın, hocasının ondan beklediği gol. Tolga ile iki kere karşı karşıya kaldı. Son vuruşlarda bir santrfor bu kadar mı beceriksiz olur? Bakıyorsunuz sezon başından beri her maç sonrası Burak’ın kaçırdığı golleri konuşuyoruz. Biraz kendini toparlaması lazım.