Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray kadro açısından çok sıkıntı çekiyor. Ve iyi takımlar karşısında çok zorlanacaklar. Fatih Terim’in yapacağı hiçbir şey yok. Çünkü en büyük sıkıntı orta sahada çekiliyor.
Düşünebiliyor musunuz; Donk, Ndiaye cezalı, Belhanda ise sakat... Selçuk bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama artık fizik olarak tempolu maçları kaldıracak gücü yok. Fernando da fizik olarak hazır değil. Böyle olunca da Feghouli’ye çok yük biniyor. İlk yarının en iyisiydi. Defansına yardım etti, hücuma da çıktı. Ama ikinci yarıda o da yoruldu. Ve oyunun hakimiyeti Konya’ya geçti.
Muslera çok önemli kurtarışlar yaptı, Konya’nın da bir topu direkten döndü. Maçı Konyaspor da kazanabilirdi. Ömer Bayram’ın da yükü ağırdı. Kanatlarda çok etkili olan Ömer ve Sukubic’in karşısında oynamak kolay değil. Buna rağmen başarılı bir maç çıkardı.
Takım olarak Galatasaray sezonun en çok pas hatası yaptığı maçını oynadı. Bunun da tek sebebi fizik güçleri mükemmel olan Jevtovic ve Traore’li orta sahaydı. Devamlı baskı yaptılar ve rakibi hataya zorladılar. Çok hızlı oynayan Milosovic, Jahovic ve Ömer Ali ile de Konyaspor devamlı gol aradı.
Galatasaray gol buluncaya kadar bu görüntü devam etti. Önce şunu söyleyeyim, Aykut Kocaman’ın eli değdiği Konyaspor mükemmel bir takım olmuş. Deplasmanda bu futbolu oynayabiliyorlarsa ilerleyen haftalarda ne olur siz düşünün.
Kayseri maçının yıldızı Onyekuru’nun etkisi sıfırdı. Sakatlanan Sinan’ın yerine oynayan Eren de takımına katkı yapamadı. Bir tek hareketi vardı. O da 85. dakikada topu rakibinden kaptı, Onyekuru’ya güzel bir pas attı. Ama sarı-kırmızılı oyuncu son vuruşu yapamadı.
Penaltı kararı ise ağırdı. Serdar’ın rakibine müdahalesi yoktu. Hüseyin Göçek bir de üstüne kırmızı kart göstererek bana göre yanlış karar verdi.
Sonuçta maçın hakkı beraberlikti, öyle de bitti. Galatasaraylıların üzülmesine gerek yok. Bu maçı kazanabilecekleri kadar kaybedebilirlerdi de...