Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hamza Hamzaoğlu’nu da, Rıza Çalımbay’ı da kutlamak lazım. Dün gece sahadaki mücadele tek kelimeyle mükemmeldi. İki takım da maçı kazanmak için her şeylerini sahaya koydular. Süper Lig’deki maç kalitemizi bu seviyeye çıkartabilsek inanın her maç statlar tamamen dolar.

Önce Çalımbay’ı kutlamak lazım. Kesinlikle galibiyeti düşünerek takımını sahaya sürmüş. Korkmadılar. İlk yarı mükemmele yakın futbol oynadılar. Galatasaray’ın orta saha ve forvetinin bağlantısını kopardılar. Rakipten daha çok gol pozisyonuna girdiler. Güven’in kendi kalesine attığı gol olmasa, belki Galatasaray için maç daha zor geçecekti.

Haberin Devamı

Murat Ceylan, Sadiku, Khalili, Nakoulma üst seviyede mücadele ettiler. Maçın bitiş düdüğüne kadar Galatasaray’a korku yaşattılar. Bu kadar iyi bir rakibe karşı ev sahibi takımın futbolcularına da bravo demek lazım. Kazanmak için özellikle ikinci yarı çok koştular. Mersin’in fizik gücü de biraz düşünce zaman zaman oyuna da hakim oldular. Selçuk, Melo sahneye çıkınca Burak’ın da performansı arttı ve Galatasaray galibiyeti yakaladı.

Dün gece antrenörlere, futbolculara hiçbir lafımız yok. Bu güzel futbola ayak uyduramayan bir kişi vardı. O da hakem Fırat Aydınus. Çok gergindi. Maçın sonunu getiremeyecek zannettim. Servet’in yaptığı penaltıyı ve kırmızı kartlık hareketleri görmezlikten geldi. Yine aynı şekilde Mitrovic’in 18 içinde topa elle müdahalesi ev sahibinin lehine verilmesi gereken 2. penaltıydı. Aydınus iyi bir hakem. Kendini herhalde dün akşam ya maça iyi hazırlayamamış ya da oynanan sert futbol, bir de tribünlerin baskısını kaldıramadı.

Galatasaray bu maçı kazanmasaydı, bu verilmeyen penaltılar çok tartışılacaktı. Ama Cim Bom’un galibiyeti Fırat hocanın şansı oldu. Süper Lig’de şampiyonluğa oynayan takımlara bu maç örnek olmalı. Rakibin kadar koşmazsan, mücadele etmezsen, üç puanı almak aslanın ağzında. Galatasaray’ın iyi oynamadığı fakat iyi mücadele ettiği bir maçta üç puan çıkarması gelecek için büyük bir şey.

Sarı-kırmızılıların çok iyi bir kalecisi var. Maçın başında Muslera’nın kontrpiede kalarak kurtardığı bir top var... İnanın belki de bu maçın kırılma anı olabilirdi. Galatasaray’ın defansı yine sıkıntılı. Rakibe çok gol pozisyonu veriyor, Chedjou dahil hepsi ağır kalıyor.