Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hamza Hamzaoğlu’nun kadrosunda çok futbolcu olmasına rağmen kaliteli futbolcuların sayısı çok az. Önce Burak sakatlandı, geçen hafta Ç.Rize maçında Selçuk İnan 87. dakikada zorla cezalı duruma düştü. Bu 2 önemli isim sahada olmayınca Galatasaray da Bursaspor karşısında mağlubiyetten Volkan Şen sayesinde kurtuldu.

Önce Bursaspor’u konuşmak lazım. Bilhassa ilk yarı Fernandao’nun 2, Ozan Tufan’ın 1, Bakambu’nun da 2 şutunu Muslera kalesinde devleşerek kurtardı.

Bu artık klasik oldu. Muslera kurtaracak, Sneijder gol atacak. Bu sistem nereye kadar gider? Hamza Hoca’nın elinde 2 tane iyi yerli futbolcu var; biri sakat, diğeri cezalı. Bunlar da olmayınca takım çorbaya dönüyor. Kimin nerede oynadığı belli değil. Emre Çolak, iyi mücadele ediyor ama yetersiz. Melo’ya hırs küpü diyoruz ama takıma zarar veriyor. Dün Fırat Aydınus, Melo’yu oyundan atması gerekiyordu. Bursaspor’a bakıyorum, aynı mevkiide Bekir, Ozan Tufan ve Belluschi oynuyor, hem de mükemmel oynuyor. Galatasaray defansının arkasına her attıkları top gol pozisyonu oluyor. Galatasaray’da maalesef, böyle top atacak oyuncu bir tek Sneijder ve Selçuk var. Sneijder iyi marke edildi, resmen nefes aldırmadılar. O da etkili olamadı. Defans desen, evlere şenlik. Chedjou keşke Afrika Kupası’ndan dönmeseydi. Resmen o kupada sıfırı tüketmiş. Dün akşam Galatasaray’a çok zarar verdi. Hele Volkan’ın golünde resmen Koray ile beraber Volkan’ı seyretti. Fernandao’nun kafa golünde Chedjou kıpırdayamadı bile. Dün Hamza Hoca, Chedjou’yu oynatmayıp Rize maçındaki gibi Hakan-Koray ikilisi ile daha başarılı olabilirdi.

Haberin Devamı

Sağ bek Sabri sakatlandı. Önce Koray geçti, daha sonra Yekta. Hakan Balta sol bekte başladı, Telles ise sol açıkta. İlerleyen dakikalar Hakan Balta stopere, Telles sol beke. Hepsi de başarısız oldu.

Sahadaki Galatasaray, teknik direktörün de sistemini allak bullak etti. Umut, iyi niyetli, üst seviyede mücadele eden bir futbolcu. Gol atmasına rağmen çok iyi santrfor meziyetleri yok. Bir Fernandao’ya bakıyorsunuz, Galatasaray defansını dövdü. Her hareketi tehlike. Defansa gelip top çıkarıyor, rakip kaleye gol atıyor. Mükemmel santrfor. İşin doğrusu Galatasaray santrforsuz oynuyor. Son sözüm Olcan’a. Trabzonspor’dan yıldız olarak gelse de bu performansıyla Galatasaray formasını zor giyer.