Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başkan Dursun Özbek’in bu transfer sezonunda yaptığı her şey doğru. Bu transferlerin hepsinin Galatasaray’ın geleceği için yapılması gerekiyordu.

Luis Cavanda’ya verilen 1.8 milyon euro bonservis eleştiriliyor. Ona öyle bakmamak lazım. Yılda 875 bin euro alacak. Verilen 1 milyon 850 bin euroluk bonservis parasını imza parası olarak düşünmek gerekir. Bunun için yönetim eleştirilmemeli. Beşiktaş, Gökhan Gönül’ü kaça transfer etti, Fenerbahçe İsmail Köybaşı’na ve Hollandalı Gregory Van der Wiel’e ne kadar ücret veriyor?

Haberin Devamı

Cavanda 25 yaşında, iyi bir futbolcu. Galatasaray’da sağ kulvarı, 105 metrelik koridoru, hem ofansif hem de defansif anlamda çok rahat kullanacak ve yararlı olabilecek bir futbolcu.

Eren Derdiyok mükemmel bir golcü. Tolga Ciğerci’nin kendisine verilen para 2 milyon euro. Çok büyük rakam olmasına rağmen dilerim bu paranın karşılığını verir ve takıma uyum sağlamakta zorluk çekmez. Aynı lafları Serdar Aziz’e de söylüyorum. Çok büyük para aldı. Ben yönetimin yerinde olsam Serdar Aziz’in bonsevisine 4.5 milyon euro vermezdim. Kendisi de yılda 2.5 milyon euro alacak. Kötü futbolcu mu, kesinlikle değil. Ama tek bir handikapı var; o da sakatlık. Bu kadar para verilen bir futbolcu daha hazırlık maçlarında oynayamıyor. Senede 55 maç oynayan bir takımda, Serdar Aziz kaç maç oynayacak?

Hele Jason Denayer geri geliyorsa, Serdar’a ihtiyaç yoktu. Her neyse bekleyip göreceğiz. Temizlik yapılıyor adı altında, Olcan Adın, Tarık Çamdal ve Umut Bulut gönderiliyor. 3’ü de Galatasaray’ın kalitesini kaldıracak isimler değiller. Peki Salih Dursun ve Ryan Donk niye bu gönderilecekler listesinde yok. Taraftar, Salih’i ve Donk’u TT Arena’da görmek istemiyor. Bundan sonra yararlı olmaları da mümkün değil, neden Salih ile Donk’a kulüp aranmıyor?

Başkan Özbek’in buraya kadar aldığı bütün kararlar doğru. Büyük bir olasılıkla taraftarla da barışacaklar. Ama daha yapılması gereken işler var. Mesela Levent Nazifoğlu geldi, adam gibi adam. Hiç kimse itiraz etmedi, etmez. Alp Yalman’a itiraz var mı, yok. Bu isimler iyi Galatasaraylılar.

Haberin Devamı

Bu isimler Galatasaray’ı para kapısı gibi görmüyor. Peki kulübün içinde daha bir sürü ballı maaş alanlar var. Kulüpte hiçbir şey yapmadan ballı maaş alanlar var.

Başkan Özbek bu isimleri de temizlemeli. Madem operasyon yapılıyor, bu operasyonu tam yapmalı. Bakın samimi söylüyorum. Bu ballı maaş alanlara kapı gösterilse inanın daha 10 sene daha Galatasaray’ın başında hiç eleştirilmeden, kahraman gibi kalır. Ama bunlara göz yumduğu müddetçe, bir zaman sonra yine eleştiriler devam edecek.

Pereira zamansız gönderiliyor

Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Aynı zamanda da büyük bir marka. İstediği yıldız futbolcuyu transfer eder, istediği büyük teknik direktörü getirir.

Geçen sezon Vitor Pereira’dan yana sıkıntılar yaşandı. Portekizli hoca yetersiz kaldı. Sezona Pereira ile başlamak ne kadar doğru idi.

Önümüzdeki hafta Grasshoppers maçı var. Dört gün sonra da ligler başlayacak. Sezon başında göndermediğin hocayı maçlar başlarken göndermek bana göre büyük hata.

Haberin Devamı

Bu operasyon ligler bittiğinde yapılmalıydı. Yardımcılarını göndermek, evini değiştirmek, adamı yıldırarak kaçırmak bizlere yakışmaz. Yerine gelecek isimler duyuyoruz.

Ümit Özat’ın, Rıdvan Dilmen’in isimleri geçiyor. Onlar gelseler bu şartlarda ne yapacaklar? İnanın Fenerbahçe daha kötü olacak. Pereira’yı göndermenin şu an iyi düşünce olmadığını düşünüyorum.

Gerçek kahraman Ömer Halisdemir

Geçen sezon Salih Dursun, hakem Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart gösterdi diye kahraman oldu, destanlar yazıldı. Basın toplantıları bile düzenlendi.

Sokaklara ‘Salih Dursun’ ismi verildi. Şu an Salih Dursun nerede? Galatasaray’da. Ama Galatasaray da kulüp bul diyor. Sokağa verilen isim ise encümen kararı ile geri alındı.

Geç uyansalar da ucuz kahramanlık rütbesi kaldırıldı. Burada gerçek kahraman var. Hain General Semih Terzi’yi alnından vurup öldüren daha sonra da 30 kurşunla şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir. Neden bu kahramanın adını yaşatmak için statlarımıza ismini koymuyoruz?

İstanbul’un 2 tane önemli meydanı var. Biri Saraçhane, ki orada çok şehit verdik. Diğeri de Taksim. Neden bu kahraman şehit astsubayımızın isimleri bu meydanlara veya büyük statlara verilmiyor?

Bu darbe girişimini, bu hainliği unutmamamız için Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi her yerde yaşamalı, karşımıza çıkmalı.