Skorer Öyle bir takıma transfer oldu ki...

Öyle bir takıma transfer oldu ki...

15.04.2010 - 10:00 | Son Güncellenme:

Ceyhun Eriş, İsveç'te Süryanilerin desteklediği takım olarak bilinen Assyrika ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Bu takımın en göze çarpan özelliği ise...

Öyle bir takıma transfer oldu ki...

Türkiye'de bugüne kadar Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Ankaragücü gibi önemli takımların formalarını giyen, son olarak da bir dönem Şenol Güneş'in çalıştırdığı Güney Kore'nin Seoul takımında top koşturan Ceyhun, çalkantılı futbol kariyerine bir yenisini daha ekledi ve bu kez İsveç 2'nci Lig takımlarından Assyriska'ya transfer oldu.

Haberin Devamı

Assyrika'nın en önemli özelliği İsveç'te yaşayan Süryaniler tarafından desteklenmesi. Ayrıca Osmanlı döneminde Ermeniler ve kendilerine soykırım yapıldığını öne süren takım konuyla ilgili eylemlerde bulunuyor.
Örneğin Ceyhun'un yeni takımı her yıl 24 Nisan'da Stockholm'ün merkezindeki Sergel Meydanı'nda düzenlenen Soykırım iddiasıyla protesto ve anma gösterilerine katılıyor. Bu tarih eğer maç günlerine yakın olursa, futbolcular siyah bantlarla sahaya çıkıyorlar.

Assyriska'nın Ceyhun Eriş'le 1 yıllık sözleşme imzaladığı duyuruldu.

İmzayı niye attı?

İsveç 2. Lig takımlarından Assyrriska'ya transfer olan Ceyhun Eriş bu transferin perde arkasını açıkladı. Kadro dışı kaldığı A.Gücü'nün kendisi için yüksek bonservis nedeniyle transferinin son güne kaldığını söyleyen Ceyhun "Son günde Denizli'ye gidecektim ama Federasyon, evraklarım geç geldiği için kabul etmedi. Ülkemde futbol oynatmadıkları için İsveç'e gittim" dedi. 24 Nisan'da soykırım iddiası ile maçlara siyah bantla çıkan bir Süryani takımı olan Assyriska'da Ceyhun'un bant takıp takmayacağı ise merak konusu.

Yazarlar