Tenis "Oynadıkça açılıyorum"

"Oynadıkça açılıyorum"

05.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya sıralamasında 6. olan Kanadalı tenisçi Raonic, TEB BNP Paribas İstanbul Open'da mücadele etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Oynadıkça açılıyorum

ONUR DİNÇER-RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Turnuvanın ilk maçında zorlandığını kabul eden 27 yanındaki raket, “Neyse ki maç içinde aşama aşama oyunumu ilerlettim. Zaten bu zeminde ben genelde oynadıkça açılıyorum. Seyircilerden de iyi bir enerji aldığımı söyleyebilirim” dedi.

TEB BNP Paribas Istanbul Open’da bir numaralı seribaşı olan Milos Raonic, Türkiye’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. İlk kez geldiği Türkiye’de büyük bir heyecan içinde olduğunu söyleyen Kanadalı tenisçi, “Bu turnuva beni çok heyecanlandırıyor. Burada olmak ve bu turnuvanın bir parçası olmak büyük bir keyif. İlk olarak sakatlanmamak ve diri kalmak, ondan sonra ise çıktığı her maçı kazanma hedefi olan bir sporcuyum. Bu turnuvada da sonuna kadar gitmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

Haberin Devamı

Birinci turu bay geçtikten sonra ilk maçını ikinci turda oynayan ve oldukça zorlanarak çeyrek finalin yolunu tutan dünya altı numarası, “İlk maçımın zor geçeceğini biliyordum. Neyse ki maç içinde aşama aşama oyunumu ilerlettim ve istediğim sonucu aldım. Zaten bu zeminde ben genelde oynadıkça açılıyorum. Seyircilerden de iyi bir enerji aldığımı söyleyebilirim. İlerleyen turlarda tribünlerin daha da çok dolacağından eminim” diye konuştu.

İstanbul’a ilk kez geldiğini, şehri çok beğendiğini ifade eden 27 yaşındaki tenisçi şöyle devam etti: “Türkiye’de insanlar çok kibar ve misafirperver. Organizasyon güzel ve koşullar oldukça iyi. Kent çok zengin bir kültüre sahip. Eğer trafik izin verirse, İstanbul’u gezerek tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetmeyi düşünüyorum ama bu biraz zor gibi görünüyor.”

‘Hido iyi basketçiydi’

Tenis dışında basketbola ilgi duyduğunu ve NBA takımlarından Toronto Raptors taraftarı olduğunu belirten Raonic, zamanında bu ekibin formasını giyen Hidayet Türkoğlu’nu da unutmadığını ancak Türkiye’de federasyon başkanı olduğundan haberi olmadığını söyledi.
Kanadalı raket şöyle devam etti: “Hido’nun NBA’den sonra neler yaptığıyla ilgili bir bilgim yoktu, burada öğrendim. İyi bir oyuncuydu ve bir görev adamıydı. Orlando Magic’te en iyi dönemini geçirdi. Chris Boshlu kadroda Toronto’da oynamıştı, izlediğim maçları olmuştu. Keyifle izliyordum. Basketbol konusundaki bilgi ve deneyimini, federasyondaki işine aktaracağını düşünüyorum.”