ING Basketbol Süper Ligi ÖZEL - Avrupa şampiyonu Bahçeşehir Koleji'nde Erhan Ernak ve Langston Hall konuştu! Şampiyonlar Ligi itirafı

ÖZEL - Avrupa şampiyonu Bahçeşehir Koleji'nde Erhan Ernak ve Langston Hall konuştu! Şampiyonlar Ligi itirafı

01.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı’nda Başantrenör Erhan Ernak, FIBA Avrupa Kupası şampiyonluğunun hikayesini anlattı. Son Avrupa şampiyonu, gelecek sezonla ilgili hedefini açıkladı.

ÖZEL - Avrupa şampiyonu Bahçeşehir Kolejinde Erhan Ernak ve Langston Hall konuştu Şampiyonlar Ligi itirafı

FIBA Avrupa Kupası’nda mutlu sona ulaşarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı’nda Başantrenör Erhan Ernak ile yıldız isimlerden Langston Hall, Skorer TV’den Nergis Aşkın’a hem şampiyonluğun hikayesini hem de gelecek hedeflerini anlattı. Öncelikle sözü Ernak aldı...

Haberin Devamı

- Yarım kalan hikayeyi tamamladınız. Turnuvanın öyküsünü anlatabilir misiniz?

“Başlangıç 2 sene önceye dayanıyor. Pandemi koşullarından ötürü maalesef organizasyon askıya alındı ve hayalimiz yarım kaldı. Bu sezon Başkanımız Hüseyin Yücel ile sezon planlaması yaparken yarım kalan işimizi tamamlayalım hedefiyle yola çıktık. Bizim için sadece oyuncuları bir araya getirmek değil, bu ligin dinamiklerini tartmak da zorlu bir süreç oldu. Çok inançlı olduğumuz ve birlikteliğimizi sağlayabildiğimiz bir sezondu. Neticesinde de kupa geldi. Biraz zor bir yoldan yürüyerek geldik, ama neticeden memnunuz.

 

- Turnuvayı namağlup bitirdiniz. Bu da kolay bir başarı değil...

“Namağlup bitirdik ama zor maçlar oynadık. Skor olarak 1 sayıyla biten, son saniyede kazandığımız maçlar da oldu. Hedefe kilitlenmek, yapılan planları sahaya yansıtmak için sporcuların göstermiş olduğu ekstra efor neticelerinde geldi bu sonuç. Zor deplasmanlar, seyahatler yaşadık. Kovid ile ilgili problemler oldu. Baya çalkantılı bir sezon oldu ama güzel oldu. Ama buraları hayal ediyorduk. Güzel bir kadro kurduk. Oyuncularımızın potansiyeli ve isteği vardı. Sadece 1-2 skorer çıkarmak yerine her maç 4-5 oyuncunun çift hane attığı, asist sayısı yüksek bir takım oluşturmaya çalıştık. Eurocup özelinde 30’a yakın asist pası averajıyla bitirdik sezonu. Doğru da bir yol seçtiğimizi düşünüyoruz."

Haberin Devamı

ÖZEL - Avrupa şampiyonu Bahçeşehir Kolejinde Erhan Ernak ve Langston Hall konuştu Şampiyonlar Ligi itirafı

 

 

- Peki bundan sonraki hedefler neler. Çıta yükselecek mi?

“ING Basketbol Ligi’nde sezon hala devam ediyor. 2 maçımız daha var önümüzde. Matematiksel olarak bir sürü olasılık var, ama play-off’ta da mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. Sezon sonunda her şeyi değerlendireceğiz yönetimimizle beraber. Şampiyonlar Ligi bir sonraki sene hedefimiz gibi görünüyor, önce katılımcı olmak ve o ligin ilk 4’ü içinde yer almak gerekiyor. Sezonu nerede bitirdiğimiz belirleyici olacaktır. Üst seviyelere oynamayı prensip edinmiş bir kulübüz. Nerede oynadığımız çok önemli değil nerede oynuyorsak o kupaya talibiz."

‘Kupanın yanında seyirci rekoru geldi’

- Seyirci desteğini bu denli bekliyor muydunuz? 

Haberin Devamı

ÖZEL - Avrupa şampiyonu Bahçeşehir Kolejinde Erhan Ernak ve Langston Hall konuştu Şampiyonlar Ligi itirafı

“Biz bu desteğin sinyallerini, çeyrek ve yarı finalde almaya başlamıştık. Her geçen gün daha da doldu salon. Tabii ki Bahçeşehir ailesi büyük bir kurum. Burada okumuş ve mezun olmuş öğrencilerin aidiyeti devam ediyor. Kıymetli bir taraftar grubumuz var. Final bazında FIBA’nın da resmi hesaplarından açıkladığı üzere, bu kupanın taraftar rekorunu kırmış olduk. Maçın içerisinde bizi olumlu desteklediler. Basketbol bir hatalar oyunu ve en az hatayı yapan takım bayrağı göğüslüyor. Oyun içinde hatalardan sonra o kadar olumlu destek aldık ki kazanmaya olan inancımız kaybolmadı. Skor tabelada değişti ama motivasyonumuz ve seyircimizin desteği değişmedi. Maçın sahada görünmeyen altıncı adamı taraftarımız oldu.”

‘Altyapıya daha çok yatırım yapılmalı’

- Sizce Türkiye’de basketbolun popülaritesi ve taraftarın ilgisi arttı mı?

“Genç nüfusu fazla olan bir ülkeyiz. Gençlerin basketbola olan ilgisi fazla. Çok kısa sürelerde bir sürü şeyin değişebildiği ve heyecan yaratan bir branş basketbol. Dolayısıyla gençlerin ilgisini güzel görüyorum. Bu kadar genç nüfusu olan bir ülkenin iyi bir altyapı sistemiyle diğer kulüplerin de altyapıya yapacağı yatırımlarla iyi noktalara gelecek sporcularımızın olduğunu ve daha iyi basketbol adamlarımızın olduğunu düşünüyorum. Yeter ki bu imkanlar yaratılsın. Yeter ki yönetimlerimiz bu basketbol adamlarının arkasında dursun. NBA’de, EuroLeague’de oynayan oyuncularımız var. Ben sayının artacağına ve ülke basketboluna pozitif yansıyacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Tamamen bir yönetim başarısı’

- Hall transferinin sürecini bizimle paylaşır mısınız?

ÖZEL - Avrupa şampiyonu Bahçeşehir Kolejinde Erhan Ernak ve Langston Hall konuştu Şampiyonlar Ligi itirafı

“Bu açıkçası bir yönetim başarısı. Biz uygun oyuncular üzerinde çalışmalar yapıyoruz ve taleplerimizi iletiyoruz. Bahçeşehir Kulübü örnek bir kulüp oldu. Kariyerli yerli ve yabancı isimleri kadromuza katabildik. Başta Hüseyin Yücel başkanımız ve Genel Menajerimiz Alpaslan Aydın bu konuda özel bir beceriye sahipler. Biz teknik ekip olarak hangi oyuncularla çalışmak istediysek kısa sürede anlaşma ortamını sağlayabildiler. Onlar da bunun bir sırrı var. Açıkçası ben de bilmiyorum. İnsanların inanamadığı süratte bizim ihtiyacımız olan oyuncuları bavulları ellerinde kapıda gelmiş görebiliyoruz. Teknik ekip olarak şanslıyız. İşin sırrı yönetimimizde.”

Haberin Devamı

‘Şimdi sırada lig var’

Takımın yıldızlarından Langston Hall sezon başında koydukları hedeflerden birini gerçekleştirdiklerini belirtti, “Şimdi Türkiye Ligi var. Gidebildiğimiz yere kadar gitmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji’nin önemli isimlerinden Langston Hall da duygularını paylaştı.

- Şampiyonluğun ardından duygularınız nasıl. Performansınızı nasıl değerlendirirsiniz? 

“Avrupa şampiyonu olmak her oyuncunun sürekli yapabildiği bir şey değil. O yüzden mutlu ve heyecanlıyız. Kişisel olarak daha iyi oynayabilirdim tabii ama takıma yardım etmek için o gün, o an benden ne isteniyorsa ve ne yapmam gerekiyorsa onu yapmaya konsantre oldum. Bazı maçlarda 15-20 sayı attım. Bazı maçlarda rakibin en iyi hücum eden oyuncularını tuttum. Takımın kazanmasını sağlamak için görevimi yaptığımı düşünüyorum.”

- Son maçta seyirci rekoru kırıldı. Seyirci desteği hakkında neler söylersiniz?

“Son maçta biletlerin tamamının tükendiğini görmüştük, ama bu kadar konsantre ve bütün salonun oyuna dahil olduğu bir taraftar maçtan önce beklemiyorduk. Bu durum bize sahada ekstra motivasyon yarattı. Hata yaptığımızda da bizimle beraber olduklarını biliyorduk. Onlara bu kupayı hediye ettiğimiz için mutluyuz.”

- Bundan sonraki hedefleriniz nedir?

“Sezon başında koyduğumuz ilk hedeflerden birisi gerçekleşti. Avrupa’da kupayı aldık ama önümüzde Türkiye Ligi var. Kalan 2 maç bizim play-off sıralamamız için önemli. Gidebildiğimiz yere kadar gitmemiz gerekiyor.”

‘Smith ve Bentil ile görüştüm’

- Bahçeşehir Koleji’ne transfer süreciniz nasıl gelişti?

“Bahçeşehir’den teklifi ilk aldığım zaman Jamar Smith ve Bentil ile görüştüm. Jamar’ın zaten nasıl bir oyuncu olduğunu biliyordum. Daha önce karşılaşma fırsatımız oldu. Bentil ile de daha önce defalarda karşılaştık. İki oyuncuya sordum ve onlar da bana gelmem konusunda ısrar etti. Bahçeşehir iyi bir takım kurmak istiyor, hedefleri çok yüksek. Burada yeni ve özel bir şey yapılmak isteniyor. Bize katılmalısın şeklinde yorumlarda bulundular. Ondan sonra da transfer sürecim tamamlandı. Trafiği bir kenara ayırırsak profesyonel olarak oynadığım en güzel şehir İstanbul.”

‘Maçları kazandıkça salon dolmaya başladı’

- Türkiye’deki basketbol kültürü için neler söylersiniz ?

“Öncelikle Sırbistan’da Kızılyıldız’da önemli taraftarların önünde oynamış bir oyuncu olarak Türkiye’deki basketbol ilgisinin oradakine göre daha az olduğunun farkındaydım. Burada başarı kazandıkça ve takım iyi gittikçe insanların basketbolu sevdiğini ve bu işin içine girebilmek için yol aradığını farkettim. Biz maçları kazandıkça salon her geçen gün daha fazla dolmaya başladı. Finale geldiğimizde de biletler tükendi. İnsanların basketbolu çok sevdiğinin farkındayım. Her geçen gün de arttığını söyleyebilirim.”

FC Bayern’de üst üste 10'uncu şampiyonluk

Yazarlar