Basketbol ÖZEL - Ceyhun Cabadak: "Manisa'ya Süper Lig rozetini getireceğiz"

ÖZEL - Ceyhun Cabadak: "Manisa'ya Süper Lig rozetini getireceğiz"

30.09.2021 - 13:16 | Son Güncellenme:

Federasyon Kupası'yla kente dönen Manisa BŞB'nin Başantrenörü Ceyhun Cabadak, duygularını Milliyet'e anlattı. Cabadak hedefini şu sözlerle dile getirdi: "Manisa'ya Süper Lig rozetini getireceğiz"

ÖZEL - Ceyhun Cabadak: Manisaya Süper Lig rozetini getireceğiz

BERKE MANKIR - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Ankara'da düzenlenen Federasyon Kupası'nda şampiyonluk ipini göğüsleyen ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Manisa Büyükşehir Belediyespor'da Başantrenörü Ceyhun Cabadak, kupaya uzanan serüveni anlattı ve yeni sezon öncesi takımın son durumuyla ilgili yaptığımız röportajda Milliyet Ege'ye bilgi verdi. Cabadak, “Oyuncularımla gurur duyuyorum. Çok iyi mücadele ettikleri turnuvanın sonunda Manisa’ya bir başarı kazandırdık. Şimdi ki hedefimiz kenti Süper Lig arenasında temsil etmek. Bunu başaracağımıza da kalpten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

-Manisa BŞB'nin Federasyon Kupası'nda zafere giden yolculuğunu bir de sizden dinlemek isteriz. Neler söylersiniz?

Haberin Devamı

Basketbolda Erkekler Federasyon Kupası her sezon başında düzenlenen bir organizasyon. 16 takımın katılım gösterdiği ve resmi müsabakaların oynandığı bir arena. Hazırlık döneminin ardından takımlar ilk resmi maçlarını bu kupada oynuyor. Biz de tıpkı rakiplerimiz gibi kupaya önem verdik. Çünkü yeni basketbol sezonu başlamadan kendimizi test ettik, takımımızın son halini gördük. Güzel bir provaydı bizim için. Yaz kamplarımızdaki antrenmanlarımızda iyi çalışarak kendimizi sürekli geliştirdik. Yalnızca final maçında değil diğer maçlarda da takımım ortaya müthiş bir performans koydu. Neticede şampiyon olduk. İlk düdükten son düdüğe kadar kupayı ne kadar istediğimizi hissettiğimizi düşünüyorum. Takımımı kutluyorum ve onlarla gurur duyuyorum. Hazırlık sürecini kupayla tamamlamak bize öz güven kazandırdı. Artık bu turnuvayı geride bırakıp lige yönelmemiz gerekiyor. Temellerini 5 sene önce attığımız takımımızla adımlarımızı sağlam basıyoruz. Her sene hedefimizi bir üst noktaya taşıyıp bu noktaya kadar ulaştık. Şimdiki hedefimiz Manisa’yı Süper Lig’de temsil etmek.

-Antrenör gözüyle baktığımızda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Kupamıza kavuştuğumuzda çok iyi duygular yaşadım, çok mutlu oldum. Oyuncularımla emeğimizin karşılığını aldığımız için sevinçliyim. Kulübümüze, şehrimize, armamıza yaraşır bir şekilde mücadele sergiledik. Gerçek hayata şimdi başlıyoruz. Her şeyimizle lige konsantre durumdayız. Daha önce de belirttiğim gibi, amacımız kesinlikle Süper Lig’e yükselmek. Beni tek üzen nokta, Mustafa Baki’nin mücadele esnasında talihsiz bir sakatlık yaşamasıydı. Mustafa, 6-8 hafta aramızda olamayacak. Bizim için önemli bir kayıp. Fakat takım arkadaşları onun eksikliğini hissettirmeyecektir.

Haberin Devamı

-Hem savunmada hem hücumda sayı ortalamalarınız oldukça güven verici. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Rakip potaya olabildiğince üst perdede sayı göndermeyi amaç edindik. Yaptığımız baskılı savunma ile rakiplerimize kolay atış şansı tanımadık. Kenar yönetimi olarak oyuncularıma verdiğimiz direktifler kusursuz uygulandı. Oyun sadakatimiz bizi başarıya taşıdı. Herkes üzerine düşen sorumluluğu eksiksiz olarak yerine getirdi. Bunu da sahaya yansıttık.

-Her maç farklı bir isim yıldızlaştı. Büyük resme baktığımızda takım olma olgusunun bir göstergesi diyebilir miyiz?

Rahat bir şekilde diyebiliriz. Art arda önem seviyesi yüksek maçlar oynamak hiç kolay değil. Süreleri kendi içimizde paylaştık yıpranmayalım diye. Rotasyonu geniş tutuyoruz. Oyuncu grubumuz da revizyona uygun olunca bu durum bize avantaj sağladı. Turnuvada yarışan diğer ekiplere nazaran son topa kadar daha diri kaldık.

Haberin Devamı

-Peki transferleri yaparken oyuncu portföyünüzü neye göre belirlediniz?

Bu ligde dördüncü sezonumuza giriyoruz. Dolayısıyla ligi tanıyoruz. Edindiğimiz tecrübeler ışığında bünyemizde karakteri düzgün sporcuları barındırıyoruz. Transfer döneminde istediğimiz transferlerin birçoğunu takımımıza kazandırdık. Hem yetenek hem de karakter önemli. Takım arkadaşlığı da önem verdiğimiz kriterlerden. Yani tek başına yetenek bizim için bir anlam ifade etmiyor.

-Manisa kentinin basketbola yaklaşımına ne diyorsunuz?

Çok iyi. Türk basketbolunun gelişmesi için elverişli bir kent. Coronavirüs nedeniyle taraftarlarımızdan bir müddet uzak kaldık. Pandemi sonrası ilk kez yüzde elli seyirciyle oynayacağız. Şehrimize heyecan katacak bir takım kurduk. Eminim bizi takip eden çok kişi olacaktır.

Haberin Devamı

Start 4 Ekim’de

Manisa Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk haftasında 4 Ekim Pazar günü deplasmanda Sigortam.net ile karşılaşacak. Dev adamlar, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Zorlu geçen Federasyon Kupası'nın ardından tamamen lige odaklanan Manisa temsilcisi, sezon sonu gülen taraf olmak istiyor.

Yazarlar