Beşiktaş ÖZEL | CSKA Moskova'da Bakhtiyor Zainutdinov pişmanlığı! 'Ona veda etmek üzücü'

ÖZEL | CSKA Moskova'da Bakhtiyor Zainutdinov pişmanlığı! 'Ona veda etmek üzücü'

20.08.2023 - 15:58 | Son Güncellenme:

CSKA Moskova teknik direktörü Vladimir Fedotov, futbolcuları Bakhtiyor Zainutdinov'un Beşiktaş'a transferini üzüntüyle karşıladığını belirtti.

ÖZEL | CSKA Moskovada Bakhtiyor Zainutdinov pişmanlığı Ona veda etmek üzücü

Beşiktaş'ın transferini tamamlamak üzere İstanbul'a getirdiği yeni oyuncusu Bakhtiyor Zainutdinov'un transferiyle ilgili Rusya'dan açıklama geldi. CSKA Moskova teknik direktörü Vladimir Fedotov, 25 yaşındaki futbolcunun siyah-beyazlılara transferini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimat değişikliği ile Süper Lig’de yerli oyuncu statüsünde forma giyebilecek isim ile ilgili kulüp açıklaması geçtiğimiz günlerde yapılmış, ardından oyuncu üzerinde Beşiktaş formasıyla İstanbul Havalimanı'nda basının karşısına çıkmıştı.

'Harika bir insan, harika futbolcu'

CSKA Moskova formasıyla üç yıldır top koşturan futbolcunun ayrılığı, kulübünde üzüntüyle karşılandı. CSKA Moskova teknik direktörü Vladimir Fedotov, Rus basınında yer alan açıklamalarında 'Harika bir insan, harika futbolcu' dediği öğrencisiyle ilgili şunları söyledi:

'Bu onun için yeni bir meydan okuma'

"Böyle bir oyuncuya veda etmek üzüntü verici. Harika bir insan, harika bir futbolcu ama futbolun doğasında bu var. Bu yeni bir meydan okuma. Bakhtiyor'un başka bir ligde şansını denemek için planları vardı. Biz de bunu kabul ettik."

Haberin Devamı

CSKA ve Rostov'da 118 maçta oynadı

CSKA Moskova'da 83 maça çıkan futbolcu, bu karşılaşmalarda 7 gol atarken, 8 de asist yaptı. Bakhtiyor Rostov'da ise 35 maçta 4 gol, 2 asistle oynadı. Kazak milli takımında 30 maçta 12 gol atan oyuncu daha önce ülkesinde Astana ve Taraz formaları da giymişti.