1.Lig ÖZEL | Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, iki oyuncuya sert çıktı: Sizde merhamet yok mu!

ÖZEL | Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, iki oyuncuya sert çıktı: Sizde merhamet yok mu!

15.02.2023 - 11:09 | Son Güncellenme:

Süper Lig'den çekilen Yeni Malatyaspor Kulübü, oyuncuları Doğukan ve Arda'nın büyük vefasızlık yaparak sözleşmelerini tek taraflı olarak feshettiğini duyurdu. Skorer'e özel açıklamalarda bulunan Doğu Anadolu temsilcisinin Başkanı Ahmet Yaman, iki oyuncuya sert bir dille yüklendi. Yaman ayrıca sözleşme fesihlerinin perde arkasını anlattı.

ÖZEL | Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, iki oyuncuya sert çıktı: Sizde merhamet yok mu

Depremin şiddetli tahribat yaptığı şehirlerden Malatya'nın temsilcisi Yeni Malatyaspor, Spor Toto 1. Lig'den çekilme kararı almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu, Olağanüstü Hal ilan edilen deprem bölgesindeki sarı-siyahlı kulübün bu talebini onaylamıştı. Doğu Anadolu temsilcisi, gelecek sezon hakları saklı kalmak kaydıyla 1. Lig'de mücadele edecek.

Haberin Devamı

BEKLENMEYEN İKİ FESİH 

Sarı-siyahlı kulüpte beklenmeyen iki fesih gerçekleşti. Yeni Malatyaspor, Doğukan Emeksiz ve Arda Şengül'ün büyük vefasızlık yaparak sözleşmelerini tek taraflı olarak feshettiğini duyurdu. 

Yeni Malatyaspor'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İlimizde yaşanan deprem sonrasında çok büyük bir afetin içerisinde kaldık. Futbolcumuz Ahmet Eyüp Türkaslan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık ve bu süreçte ligden çekilme kararı aldık. 13 Şubat 2023 Pazartesi günü ödemesi yapılacak olan ancak dolayısıyla geciken ödemeleri beklemeyen Doğukan Emeksiz ve Arda Şengül, kulüplerine ve bu şehre büyük bir vefasızlık yaparak sözleşmelerini tek taraflı olarak fesih ettiler. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olan şu dönemde yaptıkları bu vefasızlığı asla unutmayacağız." 

Haberin Devamı

ÖZEL | Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, iki oyuncuya sert çıktı: Sizde merhamet yok mu

BAŞKAN YAMAN SKORER'E KONUŞTU 

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Skorer'den Nergis Aşkın'a fesihlerin perde arkası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Doğukan ve Arda'ya sert tepki gösterdi. İşte Yaman'ın sözleri: "Son günü pazartesiydi. Yani Deprem gecesinden bir gün sonra. Biz de pazartesi paralarını ayarladık. Birkaç futbolcunun cumadan yatırmıştık. Dedik ki Arda ile Doğukan'ın alacaklarını pazartesi yatıralım.

'KENDİLERİNE DAVA AÇACAĞIM'

Ertesi gün deprem oldu. Ne parası ne bankası kaldı. Adamlar da bunu fırsat bildiler ve sözleşmelerini feshettiler. Kendileriyle konuştum ve dedim ki: "Sizde aile terbiyesi yok mu? Merhamet yok mu? Takım arkadaşınız vefat etti. (Ahmet Eyüp Türkaslan) Burada takım arkadaşınızla beraber binlerce kişi hayatını kaybetti. Bunun karşılığı bu muydu?" Bunun için bugün böyle bir açıklama yayınladık. Aynı zamanda mücbir sebeplerden dolayı kendilerine dava açacağım. Bir de bizim transfer yasağımız var. Seneye transfer yasağını kaldıracağız inşallah."

YILMAZ VURAL'LA DEVAM KARARI

Ligden çekildikleri için diğer oyuncuları kiraya verdiklerini dile getiren Başkan Yaman, teknik direktör Yılmaz Vural'la ilgili olarak da "Hocamızla devam edeceğiz. Yılmaz hoca Malatya'yı seviyor. Malatya halkı da onu seviyor. Zaten daha önce de burada görev yapmıştı" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, iki oyuncuya sert çıktı: Sizde merhamet yok mu

DOĞUKAN EMEKSİZ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Doğukan Emeksiz sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Belirtmek isterim ki, ülkemizde yaşanan deprem felaketinden 1 ay önce yasal hakkımı kullanarak kulübümün üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getirmesini, aksi halde sözleşmemi feshedeceğime yönelik ihtarname gönderdim. İhtarnameden haberdar olan kulüp başkanımız bana ağza alınmayacak küfürler etti ve kadro dışı bırakacağı konusunda tehdit etti. Ben sükutumu koruyarak işimi yapmaya devam ettim. Kulübün verilen 30 günlük süre içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmedi. Buna rağmen yaşanan deprem felaketi nedeniyle Kulüp Başkanı Ahmet Yaman'ı arayarak sezon sonuna kadar kulübümde kalıp, bir kuruş bile almadan sezon sonuna kadar savaşacağımı söyledim. En doğru kararın bu olacağını düşündük. Gelinen süreçte Yeni Malatyaspor'un ligden çekileceğini bildirmesi ve bunun kesinleşmesi nedeniyle fesih hakkımın son gününde fesih hakkımı kullandım. Eğer Yeni Malatyaspor lige devam etseydi, kesinlikle sözleşmemi feshetmeyecek ve orada sezonu tamamlayacaktım. Aynı zamanda takım ligden çekildiği için son 3 ayı kalan sözleşmem otomatik olarak sona erdi. Bu nedenle Yeni Malatyaspor'un yapmış olduğu bu karalama kampanyasından dolayı son derece üzgün olduğumu belirtirim." 

Yazarlar