Basketbol Özyer: Büyük sürprizi gerçekleştirdik

Özyer: Büyük sürprizi gerçekleştirdik

14.04.2014 - 16:59 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer, "Avrupa'da herkes, elde ettiğimiz şampiyonlukla büyük bir sürpriz yaptığımızı söylüyor. Türk basketbol tarihinin kulüpler bazındaki en önemli başarısının kazanıldığı böyle bir günde, sadece saha içindeki şeylerin konuşulmasından yanayım" dedi.

Özyer: Büyük sürprizi gerçekleştirdik

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Odeabank'ın FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde Fenerbahçe'yi yenerek şampiyon olmasının tüm Avrupa'da büyük bir sürpriz olarak karşılandığını söyledi.

Haberin Devamı

Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Avrupa'da herkes, elde ettiğimiz şampiyonlukla büyük bir sürpriz yaptığımızı söylüyor" derken, "Çünkü yarı finalde hem geçen sezonun şampiyonu olan hem de bu sezon yeniden şampiyonluk için kurulan bir kadroya sahip UMMC Ekaterinburg'u eledik. Finalde ise geçen sezonun finalisti ve bu sezonun da favorilerinden Fenerbahçe'yi saf dışı bıraktık. Bu iki güçlü ekibi yenerek şampiyon olmak, elde edilen başarının şampiyonluğunu bir kat daha artırıyor" ifadelerini kullandı.

Oyuncularında, şampiyonluklarıyla sonuçlanan Türkiye Kupası maçlarından itibaren başlayan bir karar vermişlik ve inatçılık gördüklerini aktaran Özyer, "Oyuncularımız, gözlerinde gördüğümüz bu inançla her türlü şeyi başarabileceklerine bizi ikna etti. Rakiplerimize göre daha kısıtlı bir kadroyla mücadele etmemize karşın, oyuncularımız takım oyununun ve dayanışmanın çok güzel örneklerini vererek kupayı Türkiye'ye getirdiler" diye konuştu.

Haberin Devamı

"En önemli pay hocamız Ekrem Memnun'un"

Murat Özyer, Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun'un elde edilen şampiyonlukta en önemli paya sahip olduğunu aktararak, şunları söyledi: "Burada en büyük parantezi başantrenörümüz Ekrem Memnun için açmamız gerekiyor. Bu takımın lideri ve başantrenörü olarak, Galatasaray kültüründe yetişmesinin getirdiği avantajları çok iyi kullandığını düşünüyorum. Geçen sezondan beri kazandığımız bütün kupalarda tüm oyuncularımızın hocalarına doğru koşmasının bence çok özel bir şekilde incelenmesi gerekir. Çünkü aşağı yukarı her teknik adam, dünya literatürünü takip eden herkes, kullanılan taktikleri ve stratejileri bilir. Ama takım oyunlarında sinerjiyi yaratmak ve bir hedef için inanç sağlamak ayrı bir beceri istiyor. Bu anlamda hocamız Ekrem Memnun, her türlü övgüyü hak ediyor. Kadın basketbolundaki en büyük kupayı bir Türk teknik adam yönetiminde kazanmanın da ayrı bir güzelliği olduğuna inanıyorum. Bu başarının Türk çalıştırıcılara ayrı bir ivme kazandıracağını da düşünüyorum."

Aziz Yıldırım'ın soyunma odasına indiği iddiası

Haberin Devamı

Murat Özyer, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın soyunma odalarının bulunduğu koridora indiği ve bir gerginlik yaşandığı iddialarıyla ilgili olarak, "Birtakım gerginlikler oldu ama her maçta yaşanabilecek türden gerginlikler" demekle yetindi.

Bu konuda konuşmak istemediğini aktaran sarı-kırmızılı yönetici, "Ben, Türk basketbol tarihinin kulüpler bazındaki en önemli başarısının kazanıldığı böyle bir günde, sadece saha içindeki şeylerin konuşulmasından yanayım. Çok değerli, özel bir gündü. İki Türk takımı Avrupa'nın en büyük kupası için mücadele etti. Bunun sonucunda da Galatasaray Odeabank, Türkiye'de yine bir ilke imzasını attı. Bizim için en önemli konu bu" şeklinde konuştu.

"Galatasaray Liv Hospital'ın galibiyet çıkaracağına inanıyorum"

Galatasaray Liv Hospital'ın THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinde Barcelona ile yapacağı maçlara da değinen Özyer, takımlarının deplasmanda oynayacağı iki maçtan mutlaka galibiyet çıkaracağına inandığını dile getirdi. Özyer, Barcelona ile deplasmanda yapacakları ilk iki maçla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Bizim hedefimiz oradan en kötü bir galibiyet almak. Eğer o galibiyeti alırsak, bu turda büyük şansımız olacağını düşünüyorum. Deplasmanda alacağımız bir galibiyetin bize Dörtlü Final yolunu açacağını düşünüyorum. Bunu da başarabilecek güçteyiz. Oyuncularımız, THY Avrupa Ligi maçlarına ayrı bir konsantrasyonla yaklaşıyorlar. Bu nedenle deplasmandaki ilki iki maçtan en azından birini kazanarak döneceğimizi düşünüyorum."