Basketbol Panathinaikos başkanından Ergin Ataman iddiası: Düşmanlarımız iyice duysunlar

Panathinaikos başkanından Ergin Ataman iddiası: Düşmanlarımız iyice duysunlar

16.05.2023 - 19:31 | Son Güncellenme:

Sezon sonu Anadolu Efes ile sözleşmesi sona erecek olan koç Ergin Ataman, gelecek sezon Panathinaikos ile prensipte anlaşma sağladı. Yunanistan temsilcisinin başkanı Dimitris Giannakopoulos, yeni başantrenör Ergin Ataman hakkında dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Panathinaikos başkanından Ergin Ataman iddiası: Düşmanlarımız iyice duysunlar

Anadolu Efes'in tecrübeli koçu Ergin Ataman, mavi-kırmızılı ekipte sezon sonu sözleşmesi sona eriyor. Ataman, gelecek sezon için Panathinaikos ile prensipte anlaştı. Yunanistan ekibinin başkanı Dimitris Giannakopoulos, verdiği röportajda tecrübeli koç hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.

Haberin Devamı

MONACO MAÇINDA VEDA ETMİŞTİ

Anadolu Efes'in Turkish Airlines Euroleague'de oynadığı Monaco maçının ardından konuşan Ergin Ataman veda mesajı vermişti. Tecrübeli başantrenör açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Net bir kararımız yok ama bu sezon çok yıprandık. Sporda geçmişte yapılanları tarih yazacaktır ama bugün açısından başarısızız. Onun için belki de sezon sonunda herkes için bir değişim gerekebilir. Buna birlikte karar veririz. Anadolu Efes'te sadece profesyonel olarak görev yapmadım. Belki de 20 yılım geçti. Ben gitsem de burası benim ailem. Geçmişte de gittim, döndüm. Şu an için net bir karar yok ama bir değişim ihtiyacı görünüyor gibi."

Panathinaikos başkanından Ergin Ataman iddiası: Düşmanlarımız iyice duysunlar

ADAYLAR BELİRLENDİ

İspanyol basınına göre Anadolu Efes'in başantrenör adayları belirlendi. Pablo Laso ile anlaşma sağlayamayan lacivert-beyazlılar, Zenit'ten Xavi Pascual, Yunan başantrenör Yannis Sferopulos, Bayern Münih'ten ayrılması beklenen Andrea Trinchieri ve Barcelona'dan Sarunas Jasikevicius ile ilgileniyor.

Haberin Devamı

BAŞKAN'DAN HOŞGELDİN PAYLAŞIMI

Anadolu Efes'ten ayrılması beklenen Ergin Ataman için flaş bir paylaşım gelmişti. Yunanistan ekibi Panathinaikos'ta Başkan Dimitris Giannakopoulos, sosyal medya hesabından Ergin Ataman'ın yer aldığı bir fotoğraf paylaşmıştı.

YUNANİSTAN'A GİTTİ

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a giden Ergin Ataman, Panathinaicos ile prensip anlaştığını dile getirmişti. Tecrübeli koç, "Panathinaicos'un başkanıyla bir görüşmem oldu! Daha ilk görüşmemizdi. Prensipte bir çok konuda anlaştık, ama şu anda ben Anadolu Efes'in hocasıyım ve basketbol liginde de bir mücadele devam ediyor. Mücadele bittikten sonra yeniden başkanımızla da oturacağız, ama büyük ihtimalle yüzde 90 bu misyonu üstleneceğim gibi geliyor bana. Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinde çalışacak olmak bana heyecan veriyor" açıklamalarında bulunmuştu.

Panathinaikos başkanından Ergin Ataman iddiası: Düşmanlarımız iyice duysunlar

Panathinaikos‘un sahibi ve başkanı Dimitris Giannakopoulos, OAKA’nın kullanım haklarının önümüzdeki 49 yıl boyunca kendilerine geçmesini resmileştiren imza töreninde açıklamalar yaptı.

Yapılan anlaşma hakkında konuşan Giannakopoulos, "Panathinaikos‘un artık kendine ait bir evi var. OAKA, yani Pavlos Giannakopoulos (Dimitris Giannakopoulos’un babası, Panathinaikos’un eski sahibi) Spor Salonu. Burada daha önce defalarca kez tarih yazdık ve tarih yazmaya devam edeceğiz. Yine de eski güzel günlerimize geri dönebilmek için önümüzde zorlu bir yol var, bu süreçte önümüze çıkan engellerin üstesinden gelmemiz gerekecek. Buna rağmen önümüze çıkacak her türlü engeli aşacağız, bizi durdurmaya çalışanlar Panathinaikos’un büyüklüğü karşısında bir cüce gibi kalacaklar. Artık yeni evimizle birlikte çıkışa geçeceğiz ve eski günlerdeki gibi Avrupa basketbolunun zirvesi için rekabet edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni başantrenör Ergin Ataman hakkında konuşan başkan, "Hem basketbol, hem de EuroLeague hızla değişiyor. Eski CEO Jordi Bertomeu’yu evine gönderdik ama henüz intikam alabilmiş değiliz, son yıllarda uzak kaldığımız galibiyetleri ve kupaları alabilirsek intikam almış olacağız. Avrupa basketbolunun son yıllardaki en başarılı koçu Ergin Ataman’la birlikte özlediğimiz başarıları yeniden yakalayacağız, hatta bu başarıları ikiye, üçe katlayacağız. Avrupa’da ve Yunanistan’da önümüze çıkan herkesi yeneceğiz, ve bu süreçte bize engel olmaya çalışan herkesi evine göndereceğiz. Bu söylediklerimi hem dostlarımız, hem de düşmanlarımız iyice duysunlar. Panathinaikos olarak artık kendimize ait bir evimiz var ve özlediğimiz günlere geri döneceğiz. Bunu hem dostlarımız, hem de düşmanlarımız en iyi şekilde görecek…” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

Panathinaikos başkanından Ergin Ataman iddiası: Düşmanlarımız iyice duysunlar

Yazarlar