Dünyadan Futbol Panathinaikos'tan ayrılmasının ardından Fatih Terim'e olay sözler! 'Tam bir felaket'

Panathinaikos'tan ayrılmasının ardından Fatih Terim'e olay sözler! 'Tam bir felaket'

17.05.2024 - 11:55 | Son Güncellenme:

Yunanistan'da şampiyonluk şansı kalmayan Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi resmen sona erdi. Tecrübeli teknik adamın ayrılığı Yunan medyasında da geniş yankı buldu.

Panathinaikostan ayrılmasının ardından Fatih Terime olay sözler Tam bir felaket

PAOK'a karşı alınan 4-1'lik ağır yenilgi sonrası şampiyonluk şansını kaybeden Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik direktör sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yunan ekibine veda etti. Ayrılık Yunan medyasında da geniş yankı buldu.

Terim'in açıklamaları Yunan basınında şu şekilde gündem oldu:

Sport24'te 'Fatih Terim Panathinaikos'a veda etti' başlığı kullanıldı. Türk teknik adamın açıklamalarına yer veren internet sitesinde 'Panathinaikos teknik direktörü Fatih Terim, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yeşillere veda etti' ifadeleri kullanıldı.

'SEZONU BİLE BİTİREMEDİ'

Sofokleousin internet sitesinde 'Terim, Panathinaikos'tan bir gecede ayrıldı' başlığı kullanıldı ve şu ifadelere yer verildi: 'Panathinaikos'a şampiyonluğu kazandıracak bir mesih gibi geldi ama sezonu bile bitiremedi. Olumsuz sonuçların ardından takım Avrupa'nın dışında kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.'

Haberin Devamı

Sdna'da 'Takım hiç bir gelişme gösteremedi, serbest düşüşe geçti. Panathinaikos, Fatih Terim'in yönetiminde birkaç hafta içinde sadece şampiyonluğu kaybetmekle kalmadı, aynı zamanda yeni sezonda Avrupa'ya katılamama felaketinin bir adım önüne geldi' satırlarına yer verildi.

Panathinaikostan ayrılmasının ardından Fatih Terime olay sözler Tam bir felaket

Prasinoforos sitesinde 'Terim dönemi resmen bitti' başlığı kullanıldı. Haberde 'Neredeyse altı ay sonra Türk teknik adam artık geçmişte kaldı, üst üste aldığı son yenilgilerin ve şampiyonluk kaybının bedelini ödüyor' denildi.

Filathlos'ta 'Panathinaikos'ta Terim gitti' başlığıyla yayınlanan haberde kulübün deneyimli teknik adamla ayrılığı resmen duyurduğu belirtildi ve kulübün yaptığı açıklamaya yer verildi.

BnSports haber başlığında 'İmparator gitti' ifadesine yer verdi. Panathinaikos ile Fatih Terim'in yollarının ayrılmasının, teknik adamın ülkesinde de yankı yarattığı belirtildi.

'TAM BİR FELAKET'

Yaşanan ayrılıktan kısa bir süre sonra Yunan gazeteci Ioannis Sapountzakis ise Fatih Terim dönemini Fanatik'e değerlendirdi.

Gazzetta.gr muhabiri, tecrübeli teknik adamın Pana dönemini ve ayrılık kararını şu sözlerle yorumladı:

Aslında Fatih Terim Yunanistan'a tek bir amaç için geldi. Şampiyonluğu kazanmak... Ancak bu gerçekleşmedi. Özellikle son üç maçta takımın performansı tam bir felaketti. Belirli bir planı olmadığı için suçlandı. Aynı zamanda önceki hoca ile birlikte önemli rol oynayan bazı oyuncuları da ortadan kaldırdı.

Haberin Devamı

'KÜÇÜK MAÇLARA ÖNEM VERMEDİ'

Aslında Yunan medyası, Terim'in birçok şeyi denediğini düşünüyor. Ancak Panathinaikos'un önemli puanlar kaybettiği küçük takımlara karşı oynadığı maçlara fazla önem vermediği için de suçlandı. Lamia, Kifisia ve OFI'ye karşı oynanan maçlar bunlara örnek gösterilebilir. Takımda onu destekleyen oyuncular vardı. Ama bildiğiniz gibi tüm takımlarda oynamayan oyuncular hayal kırıklığına uğrar.

'TAKIM GERİYE GİTTİ'

Fatih Terim sezon ortasında bir kulübü devralmış olsa da bu, takımın yok olduğu anlamına gelmiyordu. Önceki teknik direktör 2,5 yıl boyunca harika bir iş çıkarmıştı. Hedef sadece takımı bir adım daha yukarıya çıkarmaktı. Ancak bu hiçbir zaman gerçekleşmedi ve bunun yerine birçok geri adım atıldı."

PANA PERFORMANSI

Yunan ekibinde toplamda 26 maça çıkan Fatih Terim, 14 galibiyet alırken 6'şar beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Süper Lig'inde Şampiyonluk Turu'nda son hafta öncesinde lider PAOK'un 6 puan gerisinde 71 puanla 4'üncü sırada yer alıyor.