Skorer Pankartla özür mesajı

Pankartla özür mesajı

28.12.2010 - 00:29 | Son Güncellenme:

Florya'daki 17 Yaş Altı maçında yaşanan olaylar, Galatasaray'da büyük rahatsızlık yarattı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında yarın Abdi İpekçi'de oynanacak derbide özür pankartı açacak

Pankartla özür mesajı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında önceki gün oynanan 17 Yaş Altı Akademi Futbol Ligi maçında çıkan olaylarda, sarı-lacivertli çocuk yaştaki futbolcuların saldırıya uğraması, sağduyulu Galatasaray taraftarını harekete geçirdi.
Şiddetin altyapıya sıçramasından büyük üzüntü ve rahatsızlık duyan sarı-kırmızılılar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yarın Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanacak basketbol derbisinde Türk sporunda belki de dönüm noktası olabilecek bir harekete imza atacaklar.
Sarı-kırmızılıların tribün liderleri dün akşam 17.00'de bir araya gelerek, basketbol maçında Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki olayları kınayan bir pankart hazırlama kararı aldı. Taraftarlar maçta açılacak pankartla, Fenerbahçe camiasından özür dileyecekler. Galatasaray'ın etkili taraftar grubu Ultraslan dün bir mesaj yayınlayarak, maçta küfürlü tezahürat yapılmaması, sahaya madde atılmaması ve taşkınlığa izin verilmemesi konusunda sağduyu çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

‘Dostluk etkilenmez’
Galatasaray Kulübü de resmi internet sitesinden bir açıklama daha yaparak, yaşanan olayların Fenerbahçe ile olan dostluğu bozmayacağına vurgu yaptı. Açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı:
"Kulübümüz sorumluların ortaya çıkarılması adına üstüne düşecek her şeyi yapacaktır ve yapmaktadır. Bu vesile ile bu tür olayların her zaman karşısında olduğumuzu ve asla tasvip etmeyeceğimizi; 100 yılı aşkın süredir her branşta ve her yaş grubunda, 'Ezeli rakabet, ebedi dostluk' anlayışı içinde olan iki güzide kulübün spora bakış açısını ve duruşunu etkilemeyeceğini biliyor ve değiştirmeyeceğine yürekten inanıyoruz."

Tekmeci ve burun kıran göz altında
Florya’daki olaylara karışan iki kişi göz altına alındı. Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen ve grafiker olduğu öğrenilen Cihan B. (25) ve elektrik işiyle uğraşan Yiğit A. (29) ifadeleri alındıktan sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sağlık kontrolüne götürüldü.
Olaylarda, Cihan B’nin Fenerbahçe kalecisi Koray Gülsüm'ün burnunu kırdığı, Yiğit A’nın da Fenerbahçe’nin hocasına tekme savurduğu ortaya çıktı. İki zanlının suçlamaları kabul etmedikleri ve futbolcuların kendi aralarında kavga ettiklerini ileri sürdükleri kaydedildi. Bu arada olaylara karışan ve kimlikleri tespit edilen 4 kişinin daha polis tarafından arandığı bildirildi.