Voleybol Paola Egonu'ya ırkçılık şoku! Canlı yayında skandal sözler

Paola Egonu'ya ırkçılık şoku! Canlı yayında skandal sözler

24.09.2022 - 12:08 | Son Güncellenme:

İtalya Milli Takımı ve Vakıfbank'ın yıldız pasör çarprazı Paola Egonu, İtalya'da yayınlanan bir programda ırkçılığa maruz kaldı. Canlı yayında Egonu için şoke edici ifadeler kullanıldı.

Paola Egonuya ırkçılık şoku Canlı yayında skandal sözler

İtalya Milli Kadın Voleybol Takımı'nın dünyaca ünlü yıldızı Paola Egonu kendi ülkesinde ırkçılığa maruz kaldı. Henüz 23 yaşında olmasına rağmen rekorları alt üst eden yıldız voleybolcu Sky Sport canlı yayınında ırkçı söylemlerle karşı karşıya kaldı. İşt ayrıntılar...

Haberin Devamı

VAKIFBANK TRANSFER ETTİ

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, İtalyan yıldız oyuncu Egonu'yu transfer etti. Pasör çaprazı önümüzdeki sezon Misli.com Sultanlar ligi'nde boy gösterecek. Öte yandan Egonu'nun transferi sonrası Isabelle Haak Imoco'ya transfer oldu.

Paola Egonuya ırkçılık şoku Canlı yayında skandal sözler

EGONU'DAN TARİHİ HIZ REKORU

Paola Egonu, kadınlarda Sırbistanlı yıldız Tijana Boskovic'e ait olan 110.3 kmh'lik smaç hız rekorunu kırdı. Vakıfbank'ın yeni transferi İtalyan isim 112.7 kmh ile yeni rekorun sahibi oldu. Türkiye'de Eczacıbaşı'nda forma giyen Boskovic ile Egonu'nun mücadelesi merakla bekleniyor.

Öte yandan İtalyan yıldız maç içerisinde smaç yüksekliği olarak 3.17 metreyi buldu.

EGONU'DAN 105 KİLOMETRELİK SMAÇ

Milletler Ligi'nde aldığı sayılarla dikkat çeken Egonu rakiplerini vurduğu smaçlarla adeta yıkıyor. Grup maçlarında Tayland ile karşılaşan İtalya setlerde 1-0 öndeyken Egonu çok sert bir smaca imza attı. Oldukça yükseğe zıplayan İtalyan yıldızın 105 kilometreyi buldu. Taylandlı libero Pairoj Supattra şut karşısında hazırlıksız yakalandı ve top başına isabet etti. Supattra darbe sonrası adeta yere yığıldı. Rakibini yanlışıkla 'Nakvat' eden Egonu büyük üzüntü yaşadı ve yanına giderek özür diledi. Başını tutan Taylandı yıldız kenara gelmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Paola Egonuya ırkçılık şoku Canlı yayında skandal sözler

YENİ AŞKA YELKEN AÇTI

İtalyan yıldız pasör çaprazı Paola Egonu ve Polonyalı pasör çaprazı Michal Filip aşk yaşıyor. Polonyalı yıldız, kız arkadaşı Paola Egonu ile fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Egonu'nun sevgilisi Filip, Türkiye'de Kayseri ekibi Develi Belediyespor'da forma giyiyor. Filip geçen sezon Kızıltepe Spor'da forma giymişti.

Paola Egonuya ırkçılık şoku Canlı yayında skandal sözler

MİCHAL FİLİP KAYSERİ EKİBİ DEVELİ'YE TRANSFER OLDU

İlk kez Efeler Ligi’nde mücadele edecek olmanın heyecanını yaşayan Develi Belediyespor kadrosuna tamamen yeniledi. Develi Belediyespor dış transferde Sorgun Belediyespor pasör Furkan Gök, orta oyuncu Ali Onur Edis, libero Onur Altınkaya, Yeni Kızıltepespor’dan pasör çaprazı Michal Filip, orta oyuncu İbrahim Emet, libero Alperay Demirciler, Afyon Belediyespor’dan pasör çaprazı Yusuf Eken, Halkbank Spor Kulübünden smaçör Abdullah Çam, Solhan Spor’dan smaçör Branimir Grozdanov, Ziraat Bankası’ndan orta oyuncu Ahmet Samet Baltacı ve Al Jazira Sport Club takımında smaçör Lan Lereshchenko’yu kadrosuna kattı. Develi Belediyespor, iç transferde ise Berkan Eryüz ile yeniden anlaştı.

Haberin Devamı

EGONU'YA İTALYA'DA IRKÇI SALDIRI

İtalya Milli Kadın Voleybol Takımı ve VakıfBank'ın dünyaca ünlü yıldızı Paola Egonu'ya İtalya'da Sky Sport ekranlarından ırkçı bir saldırı gerçekleşti. Egonu, bir spor programında ırkçı bir konuşmanın hedefi oldu. Dünyanın en büyük oyuncularından biri olarak kabul edilen Egonu, Dünya Şampiyonası'nda İtalya'nın en büyük yıldızlarından biri olarak kabul ediliyor.

Paola Egonuya ırkçılık şoku Canlı yayında skandal sözler

İtalyan takımının bu yıl Voleybol Uluslar Ligi'ndeki muhteşem performansını yayınlayan Sky Sport ekranlarında büyük bir skandala imza atıldı. Sky Sport'tan sunucu Cristiana Buonamano, Azzurra takımının Dünya Kupası beklentisi hakkında yorum yaparken Paola Egonu'yu "maymun" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Sky Sport'tan sunucu Cristiana Buonamano, Paola Egonu için "İki maymundan bahsetmiştin ama biliyorsun ki üçüncüyü ekleyeceğim: Egonu. Bir sıfat mı arıyorsunuz, farklı, orijinal. Nasıl özgün olacağımı bilmiyorum." sözlerini kullanarak büyük bir skandala imza attı.

Paola Egonuya ırkçılık şoku Canlı yayında skandal sözler

EGONU: METRODA BİLE HAKARET EDENLER DUYDUM

İtalyan'ın dünyaca ünlü voleybolcusu Paola Egonu daha önce Corriere dello Sport'a verdiği röportajda maruz kaldığı ırkçı saldırıları anlatmıştı. Egonu, "Başlangıçta çok zordu. Birkaç taraftar bana hakaret etti, rengimden dolayı isim taktı. İğrenç bir şeydi, yetişkinlerdi bana hakaret ettiler. Ama sokakta, otobüste ya da metroda bile duydum. Bunu görmezden gelmeye çalışıyorum, kötü insanların olması doğal." ifadelerini kullanmıştı.

EGONU: FARKLIYIM ÇÜNKÜ DÜŞÜNÜYORUM

Paola Egonu, Corriere dello Sport'a verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmıştı;

"Farklıyım çünkü siyahım ve düşünüyorum. Homofobiklerden ve ırkçılardan nefret etmek beni incitiyor. Çünkü farklıyım. İlk fark ettiğiniz şey olan ten rengim, düşünce tarzım ve nasıl düşündüğümün önemi yok. Benimle aynı durumda olan ve kendini yalnız hisseden bir sürü kız var, o ışığı göremiyorlar ve asla ilk adımı atmıyorlar. Bu nefretin nereden başladığını merak ediyorum. Birbirinizi anlamaya çalışmayın. Ben çok duygusal bir insanım ve bu canımı acıtıyor."

Haberin Devamı

 

Paola Egonuya ırkçılık şoku Canlı yayında skandal sözler

Yazarlar