Skorer Parasını alamayan Alanyasporlu futbolcular kulübü terk etti

Parasını alamayan Alanyasporlu futbolcular kulübü terk etti

03.03.2011 - 18:38 | Son Güncellenme:

.

Parasını alamayan Alanyasporlu futbolcular kulübü terk etti

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Alanyaspor'da transfer taksitleri ödenmeyen futbolcular, kulübü terk etti.

Alanyaspor Yönetim Kurulu'nun biriken transfer taksitlerinin bir kısmına karşılık verdiği 150 bin liralık çekin karşılıksız çıkması üzerine futbolcular, antrenman ve maçlara çıkmama kararı alarak kulübü terk etti. Turuncu yeşilli futbolcular adına konuşan takım kaptanı Onur Yeniyurt, yönetim kurulunun kendilerine 3 hafta önce 150 bin TL'lik çek verdiğini, ancak çekin karşılığı söz verilen 28 Şubat tarihine kadar bankaya yatırılmadığı için dün antrenmana çıkmama kararı aldıklarını söyledi. 8-9 aydır maaşlarını alamadıklarını belirten Yeniyurt, "Verilen sözler tutulmadığı gibi kamuoyu da yanlış bilgilendirildi. Bugüne kadar primler hariç 3-5 bin lira aldık. Son olarak 28 Şubat'ta ödeme yapılmaması bardağı taşıran son dalma oldu. Antrenmana ve maça çıkmamaya karar verdik. Kulübü de terk ettik. Bu kararın arkasında takım olarak duruyoruz. Kulüp başkanı ile görüştük. 'Şu anda para yok, halledemiyoruz' diyor" diye konuştu.

Verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle olayın onur meselesine dönüştüğünü dile getiren Yeniyurt, "Şehrin bizimle ilgilenmemesi ve başıboşluk bizi çok kırdı. Sadece hayatımızı idame ettirecek kadar paranın elimize geçmesini istedik. Bu da olmadı. Paramızı alıncaya kadar maça çıkmayacağız. Alanyaspor'u yönetenlerin ne kadar sağduyulu olduğunu göreceğiz" diye konuştu.

Alanyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı Musa Gürkan ise, "Futbolculara toplam 450 bin TL borcumuz var. Kulübün gelir kaynakları kısıtlı olduğu için verdiğimiz sözü tutamadık. Para arayışımız sürüyor. Sorunun çözümü için Kaymakam Hulusi Doğan da devreye girdi. Sorun çözülünceye kadar maçlara A-2 takımı ile çıkacağız" dedi. Ligde 28 puanı bulunan Alanyaspor, pazar günü deplasmanda Bozüyükspor ile karşılaşacak.

Yazarlar