Trabzonspor ‘Pardon’ dememek için!

‘Pardon’ dememek için!

04.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA kriterleri nedeniyle transferde biraz zorluk yaşadıklarına değindi, “En azından boşa harcamayacağımız, ’pardon’ demeyeceğimiz düzeyde transfer yapmak istiyoruz” diye konuştu

‘Pardon’ dememek için

Gerasdorf’u 6-1, Györi’yi ise 2-0 mağlup eden Trabzonspor, son hazırlık maçında MTK Budapeşte’yi 5-0 yenerek camiada heyecan yarattı.

Haberin Devamı

Yeni sezonda, yarışan bir Trabzonspor hedeflediklerini söyleyen teknik direktör Ersun Yanal, “Kazanma arzusunu ortaya koyan, mücadeleden asla vazgeçmeyip rakibine bu mücadeleyi her yerde kabul ettirecek bir Trabzonspor istiyoruz. Takımı iyi oyuncularla takviye ettik ve iyi de yarışacağımızı düşünüyorum” dedi.

Üç hazırlık maçında rakiplerin çok zorlu olmadığını ifade eden Yanal, “Ama rakip, rakiptir. Biz kendi oyunumuzu oynamak, cesaretimizi kazanmak, kendi gücümüzü ve ortaya koyacağımız gelişimi, özellikle ofansif anlamda hissetmek ve duymak adına bu türlü rakiplerle oynamayı yeğledik” ifadesini kullandı.

UEFA kriterleri doğrultusunda bazı zorluklar yaşadıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, “Finansal fair play var. Çok iyi dediğimiz yerlerde de eksik çıkabilir ama şu anda eksik yerleri takviye ediyoruz. En azından boşa harcamayacağımız, ’pardon’ demeyeceğimiz düzeyde transfer yapmak istiyoruz. 24,5 yaş ortalaması olan, geleceğin birkaç yılının temellerinin atıldığı bir Trabzonspor oluşmasını istiyoruz. Bu yolda da oldukça yol kat ettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sporda da barış
Ersun Yanal, her iki kulüpte de görev yaptığını hatırlatan bir gazetecinin, 2010-2011 sezonundan sonra Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan olaylara yapıcı bir yorum getirdi.
Yanal, “Ülkemizin geçtiği çok önemli bir süreç var. Bu süreçte demokrasi kazandı. Bu sürecin artıkları toparlanmaya, temizlenmeye çalışılırken, farklı yerlerden yine büyük bedeller ödemeye devam ediyoruz. Ama en büyük bedel, demokrasinin kazanılması. Bunun için de bir çok can verdik, şehitlerimiz oldu. Ülkemizde çok uzun zamandır ilk defa çok güzel konsensüs ve barış ortamı gerçekleşti. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bütün siyasi iradelerin aldığı kararlar hepimizi çok mutlu etti. Çünkü gerginlikten beslenmenin ülkemize hiçbir yarar getirmeyeceğini biliyoruz. Ben sporda da, her alanda olduğu gibi barışın tekrarlanacağını düşünüyorum” dedi.

Onazi kampa katıldı

Yeni sezona Macaristan’da hazırlanan Trabzonspor’un yeni transferi, Lazio’nun 24 yaşındaki orta alan oyuncusu Ogenyi Eddy Onazi, bordo-mavililerin kampına katıldı. Onazi’nin dün sabah yapılan antrenmanda yer almadığı öğrenildi.
Macaristan’ın MTK Budapeşte takımını 5-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, dün sabah hafif bir idman yaptı. Basına kapalı gerçekleşen çalışmada, karşılaşmada 90 dakika forma giyen oyuncuların yenileme, diğer oyuncuların ise aerobik koşu yaptıkları bildirildi.
Dördüncü sınav bugün
Macaristan kampındaki ilk 3 hazırlık maçını kazanan Trabzonspor, bugün dördüncü karşılaşmasına çıkacak. Karadeniz temsilcisi, Macaristan Birinci Lig ekiplerinden Gyirmot ile TSİ ile 21.00’de karşı karşıya gelecek.
Trabzon’da istifa
Trabzonspor’da HES ve Akyazı projelerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk, görevinden istifa
ettiğini açıkladı.
Yöneticilik görevinin sürdüğünü dile getiren Öztürk, “Şu an için HES ve Akyazı projelerinden yükümlü olduğum görevimden istifa ettim. Bununla ilgili gerekli açıklamaları daha sonra yapacağım” dedi.

Yazarlar