Euro2016 Paris'te son tango

Paris'te son tango

10.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en büyüğünü belirleyecek maç TSİ 22.00’de Stade de France’da oynanacak. Ev sahibi tarihinde üçüncü kez mutlu sona ulaşmaya çalışacak, rakibini 40 yıldır yenemeyen Portekiz ise ilk kez şampiyonluk apoletini omuzlarına takmak için sahaya çıkacak

Pariste son tango

Avrupa Futbol Şampiyonası, bugün oynanacak final maçı ile sona erecek. İlk kez 24 takımla oynanan ve 10 Haziran’dan bu yana dünyanın her kesiminden futbolseverlerin gözlerini çevirdikleri dev turnuvada en büyük ülke bugün belli olacak. Fransa’nın ev sahipliğinde 10 farklı şehirde oynanan 50 karşılaşmanın ardından, Portekiz ile Fransa karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Paris’in banliyösu Saint Denis’deki Stade de France’da gerçekleşecek büyük heyecan TSİ 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, dövmelerini gizlemek için, yaz sıcağına rağmen uzun kollu kıyfafetler giymeyi tercih eden İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Turnuvanın en çok öne çıkan futbolcularından olan Antoine Griezmann ev sahibinde, Cristiano Ronaldo ise karşı tarafta, en çok dikkat çeken isimler olarak öne çıkıyor.

Fransa üstünlüğü

İki takımın geçmişteki buluşmalarına bakıldığında Horozlar’ın büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Resmi maçlarda Portekiz’in Fransa’ya karşı hiç galibiyeti yok. İki Avrupa Şampiyonası ve bir Dünya Kupası buluşmasında durum bu şekilde. Hazırlık maçlarında da üstünlük Fransızlar’da... Son 10 buluşmada Portekiz hiç kazanamamış. Ronaldo ve arkadaşlarının ülkesi bu geceki maça, 1975’ten beri yenemedikleri rakiplerini alt etmek için çıkacaklar. O tarihte oynanan hazırlık maçını 2-0 kazanan Portekiz, aradan geçen 40 yılda oynadıkları 10 maçta rakibine üstünlük kuramadı.

Haberin Devamı

Fransa daha önce iki kez kupaya uzandı. Ev sahipliğinde düzenlenen EURO 1984’te finalde İspanya’yı 2-0, Belçika-Hollanda ortaklığındaki EURO 2000’nin finalinde ise İtalya’yı 2-1 yenerek mutlu sonlar yaşadı. Portekiz’in en iyi derecesi ise final oldu. Kendi evindeki turnuvada rakiplerini birer birer saf dışı bıraksa da, şampiyonluğu turnuvanın sürpriz ekibi Yunanistan’a kaptırmaktan kurtulamadı.

Ronaldo
Real Madrid forması giyen yıldız futbolcu, turnuvada 3 gol-2 asistle ülkesinin en skorer ismi oldu.
Griezmann
Atletico Madridli futbolcu kaydettiği 6 golle hem ülkesinin hem de turnuvanın en skoreri konumunda.

NASIL GELDİLER?
FRANSA
Grup Aşaması
Romanya: 2-1
Arnavutluk: 2-0
İsviçre: 0-0
İkinci Tur
İrlanda: 2-1
Çeyrek Final
İzlanda: 5-2
Yarı Final
Almanya: 2-0
NASIL GELDİLER?
PORTEKİZ
Grup Aşaması
İzlanda: 1-1
Avusturya: 0-0
Macaristan: 3-3
İkinci Tur
Hırvatistan: 1-0
Çeyrek Final
Polonya: .1-1 (5-3, pen)
Yarı Final
Galler: 2-0

Yazarlar