Skorer Paylaşım sitelerinden takıma antrenör arıyorlar

Paylaşım sitelerinden takıma antrenör arıyorlar

02.12.2010 - 15:01 | Son Güncellenme:

.

Paylaşım sitelerinden takıma antrenör arıyorlar

Türkiye Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Ordu Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü’nün başkanı Cevat Karagöl, "Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı, ama maddi sorunlarımızdan dolayı antrenör bulamıyoruz, bu sıkıntımızı bazen paylaşım sitelerinde dile getirerek antrenör arıyoruz" dedi.

5 Aralık’ta başlayacak lig öncesi çalışmalarını Atatürk Spor Salonu’nda sürdüren engelli sporcular, antrenörsüz antrenman yapıyor. Geçen yılki takım antrenörü Ergun Çavuş’un istifasının ardından takıma bir türlü antrenör bulamayan kulüp yönetimi, sorunlarını kimi zaman paylaşım sitelerine taşıyor.

Ordu Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol Kulübü Başkanı Cevat Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın malzeme eksiğini çeşitli yardımlarla giderdiklerini, ancak maddi sorunlarının halen devam ettiğini söyledi.

"Para olmayınca antrenör de gelmiyor" diyen Karagöl, basketbolcuları kendi imkanları ile çalıştırdıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Büyük bir ihtimalle pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız İskenderun Engelliler Basketbol Takımı maçına da antrenörsüz çıkacağız. Son yıllarda basketbol takımımıza kimse sahip çıkmıyor. Bu yüzden her yıl daha da geriye gidiyoruz. 2000 yılında kurulan ve kısa bir süre içinde Süper Lig’e çıkarak Ordu’yu ve Türkiye’yi yurt içinde ve yurt dışında temsil eden takımımız maalesef bugünlerde sahipsiz bırakılmıştır. Takıma destek verilmemesinden dolayı ilk olarak Süper Lig’den düşerek 1. Lig’de oynamaya başladık. Ardından parasızlık yüzünden sporcularımızı başka takımlara kaptırdık. Şimdi de geçen yıl istifa eden antrenörümüzün ardından takıma antrenör bulamıyoruz. Bunun tek nedeni maddi sorunlarımız. Antrenör para olmadığı için takıma gelmek istemiyor. Durum böyle olunca da çocuklarımız lige antrenörsüz olarak hazırlanıyor. Takıma yeni giren sporcularımız var. Bu sporcuların antrenörler tarafından eğitilmesi gerekiyor, ama maalesef bu durumumuza kimse sahip çıkmıyor." Takımın şu anda 25 kişilik ekipten oluştuğunu ve bunların bir bölümünün A takımda oynayacağını bir bölümünün ise takımın yedek konumundaki oyuncular olarak kalacağını kaydeden Karagöl, "Biran önce bu çocuklarımızın basketbolu öğrenmesi için antrenörlere ihtiyaçları var. Bir çok antrenör ile temasa geçtik, ama olmadı, sonrasında sosyal paylaşım sitelerinde oluşturduğumuz sayfalarda antrenör istediğimizi belirttik. Bu sayfalarımıza ciddi bir destek geldi, ama asıl gerekli olan antrenörü halen bulamadık, bu yüzden lig öncesi endişeliyiz" diye konuştu.

Ligin başlamasının ardından maddi sorunların daha da artacağına işaret eden Karagöl, malzeme eksiklerinin artacağını, sporcuların maaş ödemeleri için para gerekeceğini, deplasman masrafları olacağını belirtti.

Kendileri için asıl sıkıntıların ligle birlikte başlayacağını vurgulayan Karagöl, Ordululara seslenerek, takıma sahip çıkmalarını istedi.

Yazarlar