İspanya La Liga Penaltı canavarı

Penaltı canavarı

03.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanya'da güne damgasını vuran olay, Mestella'da gerçekleşti. Diego Alves, tarihi bir başarı elde etti.

Penaltı canavarı

Valencia’nın Atletico Madrid’e kaybetmesine karşın penaltılardaki başarı dikkatleri çekti. Yarasaların kalecisi, maç içerisinde 2 kez toplamda da 19. kez beyaz noktadan rakiplere ‘dur’ dedi.

Haberin Devamı

İspanya La Liga’da 7. haftasında Valencia-Atletico Madrid mücadelesi güne damgasını vurdu. Valencia kalecisi Diego Alves’in yaptığı 2 penaltı kurtarışı tarihi bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

Mestella’da oynanan karşılaşmada ilk olarak 43. dakikada Antoine Griezmann’ın penaltısında Alves, gole izin vermedi. Ardından ikinci yarıda da 69. dakikada Gabi’nin penaltısında da Brezilyalı eldiven devleşti.

Kariyerinde penaltı kurtarışlarıyla gündeme gelen 31 yaşındaki Alves, toplamda 19. penaltısında başarı sağladı. La Liga’da bugüne kadar 41 kez penaltı atışıyla karşı karşıya kalan Brezilyalı, bu vuruşlarda kurtarış sayısını 19’a çıkardı.

Geçen hafta Leganes maçında 17. kez penaltı atışına geçit vermeyen Alves, Andoni Zubizarreta’yı geride bırakarak La Liga’nın en fazla penaltı kurtaran kalecisi unvanını eline geçirmişti.

Haberin Devamı

Maçtaki bu tarihi başarıya karşın Atletico Madrid 3 puana ulaştı. 63. dakikada Griezmann önce penaltının telafisini yaptı, Atletico’yu 1-0 öne geçirdi. 90’da da Kevin Gameiro son sözü söyledi: 2-0.

Galatasaray’ın eski teknik patronu Cesare Prandelli’nin Valencia’daki ilk maçında yenilgi alması da bir diğer detay oldu. Eski Fenerbahçeli Luis Nani de 80. dakikada sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kaldı.

‘Önemli olan ben değilim’

Atletico Madrid mücadelesi sonrasında penaltıdaki başarısı sorulan Diego Alves, mütevazı bir yorum yaptı. Bireysel olarak mutlu olduğunu ancak takımın kötü gitmesinin esas konu olduğunu belirten Brezilyalı, gündeme gelmek istemediğini söyledi. Alves, “2 kurtarışın bir anlamı olmadı. 2 penaltı durdurmamın bir değeri yok. Önemli olan Valencia. Kazanmamız gerekirdi, esas önemli olan bu” dedi.

Penaltı canavarı