İngiltere Premier Lig Pep Guardiola’dan grev çağrısı

Pep Guardiola’dan grev çağrısı

23.12.2021 - 19:06 | Son Güncellenme:

İngiltere’de ardı ardına gelen maçlarla yoğunlaşan takvim ve sağlık sıkıntılarına karşı fikstüre devam edilmesi ısrarı sonrası Manchester City teknik direktörü grevin çözüm olabileceğini söyledi. Guardiola “Futbolcular ve teknik adamlar bir araya gelip bir grev yapmalı. Bu şekilde futbol otoritelerinin dikkati çekilebilir” dedi.

İngiltere Premier Lig’de yoğunlaşan maç takvimi ve korona virüs vakalarıyla bazı maçların iptal edilmesiyle karmaşıklaşan fikstür sıkıntılara yol açıyor. Son olarak önceki gün, ülkede artan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenen maçlar ve aksayan fikstür nedeniyle Premier Lig ekipleri, nasıl bir yol izleyeceklerine karar vermek için bir araya gelmiş, toplantıda artan vakalara rağmen lige devam kararı alınmıştı.  

Haberin Devamı

Aralık sonunda oynanması beklenen maçların ertelenmesinin de masada olduğu toplantıda koronavirüs vakalarına rağmen lige devam kararı alınmasına karşın, futbolun tüm paydaşlarının bu kararlardan memnun olmadığı ortaya çıktı. Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola, ligdeki acımasız maç takvimine karşı grev çağrısı yaptı.   

Guardiola grevin, oyuncular ve teknik adamların birlikte katılacağı bir genel grev şeklinde olması gerektiğini söyledi. Katalan futbol adamı, futbol otoritelerinin dikkatini çekmek için tek yolun bu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:  

“Futbolcular yazın iki-üç hafta tatil yapıyor, hepsi bu kadar… Sonra sezon başlıyor ve aralıksız devam ediyor. Bu çok çok fazla… Oysa oyuncuların sağlığı en önemli konu olmalı. Futbolcular ve teknik adamlar bir araya gelip bir grev ya da bir şey yapmalı çünkü lafla peynir gemisi yürümeyecek. Uefa, Fifa, Premier League ve yayıncılar için iş sağlıktan daha önemli.”  

Haberin Devamı

İki maç daha vakalar yüzünden iptal  

Premier Lig’de son olarak bugün iki maç ertelendi. Liverpool-Leeds ve Watford-Wolves maçları COVID-19 nedeniyle ertelendi. Ligdeki bir çok kulüp, hastalığın yayılmasını kontrol etmek için antrenman alanlarını izole hale getirdi. 

Yazarlar