Futbol Pepe: Ronaldo'ya haksızlık yapılıyor

Pepe: Ronaldo'ya haksızlık yapılıyor

14.11.2013 - 16:51 | Son Güncellenme:

Real Madridli Pepe, yılın en iyi oyucusu ödüllerinde takım arkadaşı Ronaldo'nun hakkının yendiğini öne sürdü.

Pepe: Ronaldoya haksızlık yapılıyor

Real Madrid'in Portekizli savunma oyuncusu Pepe, yılın en iyi futbolcusuna verilen FIFA Ballon d'Or ödülünde takım arkadaşı Cristiano Ronaldo'ya haksızlık yapıldığını savundu.

Haberin Devamı

İspanyol basınına konuşan Pepe, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Lionel Messi'yi Cristiano Ronaldo'yu kıyasladığı önceki açıklamalarını hatırlatarak, vatandaşı Ronaldo'ya "önyargılı yaklaşıldığını" söyledi. Ronaldo'nun istatistiklerine dikkat çeken Pepe, "7 ya da 8 kez podyuma çıkmasına rağmen Ballon'dOr ödülünü sadece bir kez kazanmasının normal olmadığını biliyoruz" ifadesini kullandı. "Cristiano'ya yapılanlar adil değil" diyen Pepe, "Umarım Ballon d'Or'u kazanır. Ronaldo, başkasıyla karşılaştırılamaz. İnanılmaz bir futbol sicili var ve gezegendeki en iyi futbolcu" değerlendirmesinde bulundu.

FIFA Başkanı Blatter, geçen ayın sonlarında Oxford Üniversitesi'nde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Messi'ye ''çok hızlı, oynarken sanki dans ediyor'' gibi övgüler yağdırırken, Ronaldo için ''Kuaföre daha çok para harcıyor. Sahaya bir komutan gibi çıkıyor, yavaş konuşarak talimatlar veriyor, neredeyse bir askeri taklit ediyor'' ifadesini kullanmıştı. Ronaldo, Real Madrid formasıyla bu sezon 17 maçta 24 gole imza attı.