Beşiktaş Pepe'de mutlu son! İkna oldu...

Pepe'de mutlu son! İkna oldu...

04.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaşlı yöneticiler, Real Madrid ile yollarını ayıran Pepe'yi İstanbul'a getirmek için dün Portekiz'in yolunu tuttu.

Pepede mutlu son İkna oldu...

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

PSG ve Inter’in ardından son dakikada Juventus’un da talip olduğu 34 yaşındaki oyuncuyu büyük uğraşlar sonunda ikna etmeyi başaran siyah-beyazlılar bugün transfere son noktayı koymak istiyor. Yurt dışında bulunan Başkan Fikret Orman’ın da görüşmelere katılacağı ve Pepe’yi alarak Türkiye’ye dönmeye hazırlandığı bildirildi.

Beşiktaş Yönetimi yılın transfer bombasını patlatmak için dün Portekiz’in yolunu tuttu. PSG ve Inter’in ardından son dakikada Juventus’un da talip olduğu Portekizli yıldızı büyük uğraşlar sonunda ikna etmeyi başaran siyah-beyazlılar bugün transfere son noktayı koymak istiyor.

Yönetici Umut Güner ve menajer Ahmet Bulut dün Portekiz’e uçarken uzun süredir yürütülen görüşmeler sonunda Pepe’nin transfere yeşil ışık yaktığı, bugün son kez masaya oturacak tarafların işi resmiyete dökmeye çalışacağı bildirildi. Pepe’nin kapısını 2+1 yıllık sözleşme ile çalan ve yıllık 5 milyon euroyu gözden çıkaran Beşiktaş’ta yurt dışında bulunan Başkan Fikret Orman’ın da Portekiz’e geçeceği ve yıldız oyuncuyu alarak Türkiye’ye dönmeyi planladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu arada Pepe konusunda Şenol Güneş’ten onay alan Beşiktaş Yönetimi, yine tecrübeli teknik adamın isteğiyle, Marcelo’nun satışını da şimdilik rafa kaldırdı.

Yönetimden gelen haberlere göre Pepe ile yapılacak görüşmelerin olumlu geçmesi durumunda yıldız oyuncudan tatilini kısa kesmesinin isteneceği ve Çin kampına gelmesinin talep edileceği bildirildi. Çin pazarına açılmak için kadrosuna yıldız isimleri katmaya çalışan Beşiktaş Yönetimi’nin, bu nedenle Pepe’yi Uzak Doğu seferine dahil etmenin hesaplarını yaptığı kaydedildi.

Aboubakar zirvesi

Öte yandan Portekiz’e çıkarma yapan yöneticilerin Aboubakar’ın durumunu netleştirmek için Porto ile de masaya oturacağı da bildirildi. Kamerunlu yıldızın bonservisini almaya çalışan siyah-beyazlılar, oyuncunun bir yıllığına yeniden kiralanması formülünü de Portekizliler’e sunacak.

Aboubakar’a İngiliz kulüplerinin de yoğun ilgisinin bulunduğu, Beşiktaş’ın bu transferi fazla uzatmadan olumlu veya olumsuz sonuca bağlamak istediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Preimer ekiplerinden sonra Championship’te yer alan Wolverhampton da Kamerunlu oyuncunun peşine takılırken, geçtiğimiz sezon Porto’yu çalıştıran Nuno Espirito’yu takımın başına getiren İngiliz kulübü yine aynı takımdan Ruben Neves’i kadrosuna katmıştı. İddialı bir kadro kurarak Premier Lig’e çıkmayı amaçlayan Wolverhampton bunun için Aboubakar’ı da takibe aldı.

Beşiktaş Yönetimi’nin ise Aboubakar için 5-6 milyon euro arası bir rakam ödemeyi düşündüğü öğrenildi.

Müthiş kariyer

Brezilya’da doğmasına rağmen Portekiz vatandaşı olan Pepe, Maritimo’da keşfedilmesinin ardından Porto’ya transfer olurken çıktığı 64 maçta 6 gol kaydetti. Porto’dan İspanyol devi Real Madrid’e 30 milyon euro karşılığında transfer olan tecrübeli futbolcu, toplam 10 sezonda 229 maça çıktı ve 13 gol attı.

Aslen Brezilyalı olan Pepe, Brezilya’nın hiçbir alt yaş takımında forma giymedi ve 2006’da dönemin Milli Takım Teknik Direktörü Dunga’nın çağrısına rağmen Portekiz Milli Takımı’nı seçti. Pepe, Portekiz formasıyla da 85 maçta görev yaptı ve 4 gole adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Yazarlar