2.Lig PFDK, Bursasporlu futbolculara ceza yağdırdı!

PFDK, Bursasporlu futbolculara ceza yağdırdı!

24.12.2023 - 01:22 | Son Güncellenme:

Bursaspor'un Diyarbekirspor ile karşı karşıya geldiği olaylı maçta yaşananların ardından PFDK kararları açıklandı.

PFDK, Bursasporlu futbolculara ceza yağdırdı

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Bursaspor, 18’inci hafta maçında sahasında Diyarbekirspor ile karşılaştı. Maçın son bölümünde yaşananların ardından PFDK, yeşil-beyazlı kulübün ve futbolcuların yaşananların ardından aldığı cezaları duyurdu.

Haberin Devamı

Bursa ekibi, ‘taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle’ 2 resmi maçta kendi evinde seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı.

Kurul ayrıca ‘rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle’ Bursasporlu futbolcular Ozan İsmail Koç ve Bilal Güney’e 2; Çağatay Yılmaz’a, ‘rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle, çift sarı kart görmesinden dolayı yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 6, toplamda 7; Canberk Yurdakul, Talha Yakın ve Eren Tunalı’ya 5; Ertuğrul Kurtuluş’a 1 maç men cezası verilmesi kararını aldı. Futbolcular men cezalarının yanı sıra para cezalarına da çarptırıldı.

Öte yandan Bursaspor’a ise ‘taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2’nci kez gerçekleştirilmesinden dolayı 16 bin; ‘taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle’ 56 bin; ‘takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 6 bin 750 TL toplamda ise 78 bin 750 TL para cezası verildi.

Haberin Devamı

Diyarbekirsporlu futbolcu Serhat Enes Çalışan ve Cem Çelik’e ise ‘rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle’ 5’er maç men ve 9’ar bin TL para cezası verildiği açıklandı. Kurul ayrıca Diyarbekirspor Kulübü’ne ise 6 bin 750 TL para cezası verdi.

Yazarlar