Dünyadan Futbol Philip Cocu, Vitesse ile sözleşme imzaladı

Philip Cocu, Vitesse ile sözleşme imzaladı

27.09.2022 - 00:08 | Son Güncellenme:

Derby County ile yolları ayrıldıktan sonra iki senedir boşta olan Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Philip Cocu, Hollanda ekibi Vitesse'nin başına geçti.

Philip Cocu, Vitesse ile sözleşme imzaladı

Fenerbahçe sonrası kariyeri istediği gibi gitmeyen Hollandalı teknik adam Philip Cocu, uzun bir aranın ardından yeşil sahalara geri dönüyor. Deneyimli çalıştırıcı PSV Eindhoven kariyerinde üç lig şampiyonluğu, bir Hollanda Kupası ve iki kez de Johan Cruyff Kupası kazandıktan sonra geldiği sarı-lacivertlilerde beklentileri karşılayamamış, ardından gittiği Derby County'nin de ligde son sıraya düşmesiyle İngiliz ekibinden gönderilmişti.

Haberin Devamı

BEŞ YIL FORMASINI GİYDİ

İki yıldır boşta olan Philip Cocu, ülkesinin hatırı sayılır ekiplerinden Vitesse ile el sıkıştı. Sarı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada 51 yaşındaki çalıştırıcıyla sözleşme imzalandığı duyuruldu. Hollanda Milli Takımı formasını 100 kez giymişliği bulunan Cocu böylece, profesyonel futbolculuğunda beş yıl bünyesinde bulunduğu ekibe teknik direktör olarak döndü.

KAPTANLIK MATUS BERO'DA

Vitesse Kulübü kendisinin futbolculuğundan ve teknik adamlığından üzerinde sarı-siyahlı formayla fotoğraflarını birlikte yayınladı. Hollanda 1. liginde sezona istediği gibi başlayamayan ve 7 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Vitesse'de kaptanlık pazubandını eski Trabzonsporlu Matus Bero takıyor. 

Haberin Devamı

Yazarlar