Basketbol Pınar Karşıyaka şampiyon oldu! Anadolu Efes Pınar Karşıyaka: 71-85

Pınar Karşıyaka şampiyon oldu! Anadolu Efes Pınar Karşıyaka: 71-85

19.06.2015 - 21:54 | Son Güncellenme:

Pınar Karşıyaka şampiyon oldu! Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinin 5. maçında Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes'i 71-85 yenerek seride 4. galibiyetini aldı ve şampiyon oldu. Anadolu Efes Pınar Karşıyaka maçınını detayları haberimizde..

Pınar Karşıyaka şampiyon oldu Anadolu Efes Pınar Karşıyaka: 71-85

Türkiye Basketbol Ligi 2014-2015 sezonu şampiyonu Pınar Karşıyaka oldu. Deplasmanda Anadolu Efes'i 71-85 yenerek seride 4-1 öne geçen İzmir ekibi, 28 yıl sonra mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

TBL 2014-2015 SEZONU ŞAMPİYONU PINAR KARŞIYAKA OLDU!

4.PERİYOT

Mücadele Karşıyaka'nın üstünlüğü ile sona erdi .71-85

Efes üst üste bulduğu sayılarla farkı kapattı 67-76

Karşıyaka'dan üst üste sayılar 59-74

Son çeyrek karşılıklı sayılarla başladı 57-71

3.PERİYOT

Üçüncü çeyrek Kaf Kaf2ın üstünlüğü ile sona erdi 50-67

Üçüncü çeyrekte son 1 dakika 49-65

Karşıyaka farkı iyice açtı 42-54

İkinci yarı Karşıyaka'nın üst üste sayıları ile başladı 40-48

2.PERİYOT

İlk yarı Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğü ile sona erdi. 38-41

Efes'ten üst üste sayılar 30-33

İkinci yarıya Karşıyaka hızlı başladı 25-29

1.PERİYOT

İlk çeyrek eşitlikle sona erdi 24-24

İl çeyrekte son dakika 18-20

Karşıyaka skoru yeniden eşitledi 18-18

Televizyon molasına Efes önde girdi 13-10

Haberin Devamı

Efes'ten muhteşem üçlük 11-8

Karşıyaka'dan üst üste sayılar 8-8

Karşıyaka kazandığı iki serbest atıştan bir tanesini sayı yapabildi 8-1

Perperoglou'ndan üst üste sayılar 8-0

Karşılaşma Anadolu Efes'in sayısı ile başladı 2-0

MAÇTAN NOTLAR
Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra şampiyonluk kapısına dayanan Pınar Karşıyaka'da taraftarlar İstanbul'a akın etti. Maçtan önceki gece 22 otobüs Karşıyakalı, tarihi final için yola çıktı. Özel araçlar ve havayoluyla da yüzlerce taraftar Abdi İpekçi Spor Salonu'na geldi. Gün boyu İstanbul'u turlayan taraftarlar, İstiklal Caddesi'ni yeşil-kırmızı renklere boyadı. Karşıyakalılar, Anadolu Efes'e evinde deplasmanı yaşattı. Taraftarın tezahüratlarının önüne geçmek için salonda ses sistemi sonuna kadar açıldı.
Anadolu Efes'in konuk takım için satışa çıkardığı 1500 bileti günler öncesinden bitiren Karşıyakalılar, maç saatine kadar rakibin kontenjanı artırmasını bekledi. Yeşil-kırmızılı taraftarların bir kısmı Efes Fun Card'la ev sahibi takım tribününe girip ardından kendi taraftarlarıyla buluştu. Karşıyaka yönetim maça kısa süre kala yoğun temaslarla 1200 bilet daha tedarik etti. Salonda 4 bin civarında Karşıyaka taraftarı vardı. Buna rağmen dışarıda kalan bir grup taraftar emniyetle gerginlik yaşadı.
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, seride 16 Haziran Salı günü İzmir'de oynanan dördüncü maçla ilgili cezaları bu karşılaşmadan önce kesti. Kaf-Kaf, salona kapasitenin üzerinde seyirci alınması, merdiven boşluklarının dolu olması ve güvenlik zafiyeti nedeniyle 40 bin TL ceza aldı. Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun da hakemlere yönelik açıklamaları nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin TL'yle cezalandırıldı.
Ev sahibi Anadolu Efes'te cezası biten Fransız oyun kurucu Thomas Heurtel, maçta forma giydi. Serinin İzmir'deki üçüncü karşılaşmasında sağ diz çapraz bağları kopan ve ameliyat olmayı bekleyen Sırp pivot Nenad Krstic oynayamadı.
Yeşil-kırmızılı yönetim ve camianın ileri gelenleri tam kadro maçı izledi. İzmir temsilcisi protokolde de yalnız kalmadı. İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar, Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar protokoldeydi. Futbolun sponsoru Erdal Acar ve teknik direktörlük görevine getirilen Cüneyt Dumlupınar da tribündeydi. VIP tribün girişinde Erdal Acar'ın korumalarıyla salon güvenlikleri arasında arbede yaşandı.
İstanbul'a gelemeyen binlerce Karşıyakalı maçı Mavişehir'de kurulan dev ekranlardan izledi. Mücadelenin devre arasında Karşıyaka taraftarlarıyla çevik kuvvet arasında gerginlik yaşandı.