Skorer ‘Planlarımda gitmek yok’

‘Planlarımda gitmek yok’

20.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Andre Santos, Globo TV ile İstanbul'da yaptığı röportajda, "Bir gün başka takıma transfer olacağım ama önce Fenerbahçe forması ile büyük hedeflere imza atmamız gerekiyor. Başkanımız da bunu söylüyor" dedi

‘Planlarımda gitmek yok’

Gaziantepspor maçında attığı golle Fenerbahçe'ye kritik bir üç puan kazandıran Andre Santos geçtiğimiz günlerde Globo TV ile İstanbul'da geniş bir röportaj gerçekleştirdi.
Brezilyalı yıldız, "Bir buçuk yıldır buradayım. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Henüz kendimi dil konusunda hazır hissetmiyorum ancak Türkçe'yi hızla öğrenmeye çalışıyorum. Buraya transfer olmadan önce Türkiye'yi orta Avrupa ülkelerinden biri olarak sanıyordum. Ama gelince buranın hem futbol, hem tesis olarak üst seviyeye ulaştığını gördüm. İtalya ve İspanya'da neler görüyorsanız burada da var. Özellikle Fenerbahçe'nin tesisleri ve oyuncu kalitesi çok yukarılarda. Avrupa'nın ileri gelen ülkeleri ile yarışır vaziyette" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin pazarlama açısından da büyük bir kulüp haline geldiğini kaydeden Andre Santos, "Taraftarlar için aklınıza gelebilecek her şeyi üretiyorlar. Hem de kendi lisansları altında. Bu yöntemi dünyanın bir çok yerinde bulamazsınız" dedi.

Haberin Devamı

Carlos şaşkınlığı
Sarı-lacivertli kulüpte en çok kendisini şaşırtan olayın Roberto Carlos olduğunu kaydeden Brezilyalı oyuncu, "Onu hep milli maçlarda seyrederken birden Türkiye'de takım arkadaşı olduk. O hem iyi bir futbolcu, hem de iyi bir eğitmendi. Ondan çok seyler ögrendim" yorumunu yaptı.
Atletico Mineiro ve Corinthians'ta oynadıktan sonra Fenerbahçe'de zorluk çekeceğini düşündüğünü söyleyen Santos, "Ancak burada bana gösterilen ilgi, taraftarların sevgisi ve Fenerbahçe'nin büyüklüğü karşısında Türkiye'ye hemen alıştım. Gelecek için bir şey diyemem, burada mutluyum. Bir gün başka takıma transfer olacağım ama önce Fenerbahçe forması ile büyük hedeflere imza atmamız gerekiyor. Başkanımız da bunu söylüyor. Bu yüzden kısa zamanda planlarım arasında gitmek yok, tam tersine burada kalmayı hedefliyorum" diye konuştu.
Brezilyalı yıldız adının sürekli İspanyol ve İtalyan kulüpleri ile anıldığının hatırlatılması üzerine, "Evet basında sürekli oralara transfer olacağım söyleniyor. Samimi olmak gerekirse her futbolcu İspanya'da veya İtalya'da oynamak ister. Ancak dedim ya; şu an Fenerbahçe'de mutluyum ve burada güzel şeylere imza atacağıma inanıyorum" karşılığını verdi.

Yazarlar