Dünyadan Futbol Portekiz'de gündem Ankara saldırısı! Rakip kararını verdi

Portekiz'de gündem Ankara saldırısı! Rakip kararını verdi

20.10.2015 - 17:32 | Son Güncellenme:

Portekiz Dışişleri Bakanlığı Türkiye için uyarıda bulundu, Benfica kafilesi ek güvenlik önlemi istemeden İstanbul'a geldi.

Portekizde gündem Ankara saldırısı Rakip kararını verdi

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Benfica'da dün hareketli saatlerin yaşandığı ortaya çıktı. Akşam saatlerinde Lizbon'dan hareket eden ve ardından 22.45'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Portekiz ekibi, ülkeden ayrılmadan önce Portekiz Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşları için bir duyuru yayınladı ve buraya gidecek yolcularını uyardı. Portekiz ekibi ve onlara eşlik edecek Benficalı taraftarları da kapsayan bu uyarıda Ankara'da gerçekleşen saldırı hatırlatıldı, kalabalık yerlerden uzak durulması ve yerel otoritelerin ikazlarına uyulması istendi.

Yapılan bu uyarının ardından Benfica Kulübü'nün, konuyla ilgili bir değerlendirme yaptığı bildirildi. Her zamanki bodyguardlarını kafileye dahil eden Portekiz ekibinin, ekstra bir güvenlik talebinde bulunmamaya karar verdiği ve bu şekilde İstanbul'a geldiği ifade edildi.

Haberin Devamı

'Hayatın ritmi aynı'

Galatasaray-Benfica maçının takip etmek üzere İstanbul'a gelen Portekizli gazeteciler ise İstanbul'daki durumla ilgili gözlemlerini ülkelerine aktardılar. Konuyla ilgili yapılan "Her ne kadar taksi şöförümüz otel girişinde aransa ve alış veriş merkezlerinde metal dedektörleri olsa da; terör sorunu kentin ritmini değiştirmemiş görünüyor" yorumu dikkat çekti.