İngiltere Premier Lig Premier Lig nefes nefese!

Premier Lig nefes nefese!

16.12.2013 - 10:34 | Son Güncellenme:

Lider Arsenal, deplasmanda Manchester City'e 6-3 yenildi. Liverpool ve Chelsea, haftayı galibiyetle kapatarak liderle puan farkını ikiye indirdi.

Premier Lig nefes nefese

İngiltere Premier Lig'de lider Arsenal puan kayıplarına devam ederken, haftayı galibiyetle kapatan takipçileri Chelsea, Liverpool ve Manchester City şampiyonluk yarışında Londra ekibiyle puan farkını kapattı.

Haberin Devamı

Arsenal, Etihad Stadı'nda oynanan ve 47 bin 229 futbolseverin izlediği mücadelede Manchester City'e 6-3 mağlup oldu. Ligin ilk haftasında Aston Villa'ya yenilen "Topçular", Manchester United'ın ardından Manchester City'e de boyun eğerek bu sezon üçüncü kez sahadan puansız ayrıldı. Mesut Özil'in 90 dakika forma giydiği ve ilk golün asistini yaptığı karşılaşmada Arsenal'in gollerini Walcott (2) ve Mertesacker atarken, evsahibi ekibin gollerini Agüero, Negredo, Fernandinho (2), David Silva ile Yaya Toure penaltıdan kaydetti.

Zorlu Tottenham Hotspur deplasmanından 5-0 gibi farklı galibiyetle ayrılan Liverpool, lider Arsenal ile puan farkını ikiye indirdi. Uruguaylı Suarez'in 2 kez fileleri havalandırdığı karşılaşmada "Kırmızılar"a farkı getiren golleri Henderson, Flanagan ve Sterling attı. 4 hafta önce deplasmanda Manchester City'e 6-0 yenilen Londra ekibi, bu hafta da Liverpool'a 5-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Tottenham forması giyen Paulinho, 63. dakikada kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Zirve takibini sürdüren ve averajla üçüncü sırada yer alan Chelsea, ilk yarıda bulduğu gollerle Crystal Palace'i 2-1 yendi. "Maviler"e galibiyeti getiren golleri İspanyol Torres ve Ramires kaydetti. Son şampiyon Manchester United, ligde 4 hafta aradan sonra galibiyet özlemini giderdi. "Kırmızı Şeytanlar", Welbeck (2) ve Cleverley'in golleriyle deplasmanda Aston Villa'yı 3-0 mağlup etti. Gol krallığı yarışında Liverpool'un Uruguaylı yıldızı Luis Suarez, 17 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 13 golle Sergio Agüero (Manchester City), 9 golle Daniel Sturridge (Liverpool), 8 golle Aaron Ramsey (Arsenal), Romelu Lukaku (Everton), Yaya Toure (Manchester City), Wayne Rooney (Manchester United) ve Loic Remy (Newcastle United) izliyor. Ligde bu hafta diğer maçlarda alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:

Norwich City - Swansea : 1 - 1
Cardiff - West Bromwich : 1 - 0
Everton - Fulham : 4 - 1
Newcastle - Southampton : 1 - 1
West Ham - Sunderland : 0 - 0
Hull - Stoke : 0 - 0

Haberin Devamı

Puan Durumu

17. haftanın programı

21 Aralık Cumartesi: Liverpool - Cardiff City, Crystal Palace - Newcastle United, Fulham - Manchester City, Manchester United - West Ham United, Stoke City - Aston Villa, Sunderland - Norwich City, West Bromwich Albion - Hull City, 22 Aralık Pazar: Southampton - Tottenham Hotspur, Swansea City - Everton, 23 Aralık Pazartesi: Arsenal - Chelsea.