Şampiyonlar Ligi PSG'nin Şampiyonlar Ligi laneti! Messi ve Mbappe'den erken veda

PSG'nin Şampiyonlar Ligi laneti! Messi ve Mbappe'den erken veda

09.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ikinci maçında Tottenham, Milan ile karşı karşıya gelirken, Bayern Münih ise PSG ile kozlarını paylaştı. Dev kupada Paris Saint-Germain'in laneti devam ederken öte yandan Tottenham - Milan maçı öncesi ilginç bir olay yaşandı.

PSGnin Şampiyonlar Ligi laneti Messi ve Mbappeden erken veda

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçı, oynanan 2 dev müsabaka ile son buldu. Bir yandan Tottenham - Milan karşılaşması oynanırken, diğer yandan Bayern Münih - PSG müsabakası oynandı. Oynanan heyecan dolu karşılaşmalarda PSG'nin laneti devam ederken diğer yandan Tottenham - Milan maçı öncesi şaşırtan bir olay yaşandı.

Haberin Devamı

SAHAYA ÇIKAN İLK 11'LER

Bayern Münih, PSG karşısına " Sommer, Upamecano, de Ligt, Stanisic, Davies, Goretzka, Kimmich, Coman, Müller, Musiala, Choupo-Moting" 11'i ile çıkarken PSG ise sahaya "Donnarumma, Ramos, Marquinhos, Mendes, Hakimi, Danilo, Ruiz, Verratti, Vitinha, Messi, Mbappe" 11'i ile çıktı.

Tottenham, sahaya "Forster, Lenglet, Davies, Romero, Emerson, Skipp, Hojbjerg, Perisic, Kulusevski, Son, Kane" 11'i ile çıkarken, Milan ise "Maignan, Tomori, Kalulu, Hernandez, Thiaw, Krunic, Tonali, Messias, Diaz, Leao, Giroud" 11'i ile çıktı.

PSGnin Şampiyonlar Ligi laneti Messi ve Mbappeden erken veda

TOTTENHAM - MİLAN MAÇI GEÇ BAŞLADI

23.00'teki Tottenham - Milan maçı, stat yollarındaki trafik nedeniyle takımların gecikmesi sonucu, 10 dakika gecikmeli başladı.

Haberin Devamı

KIRMIZI KART KARARI

Kritik karşılaşmada ev sahibi Tottenham, 77. dakikada 10 kişi kaldı. Sarı kartı olan Romro, taç çizgisinde Hernandez'e yaptığı sert faul sonrasında ikinci sarı kartla oyun dışına gönderildi.

İlk maçı San Siro'da 1-0 kazanan Milan ikinci maçta rakibi ile 0-0 berabere kalarak Devler Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı.

Opta'nın verilerine göre 5 yıl 173 gündür oynadığı hiçbir iç saha maçı 0-0 berabere bitmeyen Tottenham'ın serisi, Milan maçıyla birlikte sona erdi.

PSGnin Şampiyonlar Ligi laneti Messi ve Mbappeden erken veda

MESSİ 150. KEZ SAHADA

PSG'nin dünyaca ünlü futbolcusu Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ile Iker Casillas'ın ardından Şampiyonlar Ligi'nde ilk 11'de 150. kez maça çıkan üçüncü futbolcu oldu.

ART ARDA SAKATLIKLAR

Paris Saint-Germain'de 36. dakikada sakatlanan Marquinhos'un yerine oyuna giren Mukiele, 46. dakikada sakatlandı. Oyuna devam edemeyen Mukiele'nin yerine Bitshiabu oyuna dahil oldu.

GOL OFSAYTA TAKILDI

Heyecan dolu müsabakanın 52. dakikasında soldan açılan ortada Choupo-Moting, ön direkte kafa vuruşunu yaptı ve uzak köşeye giden topa Müller dokunmak içim hamle yaptı. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu ancak yan hakem Müller için ofsayt bayrağını kaldırdı.

PSGnin Şampiyonlar Ligi laneti Messi ve Mbappeden erken veda

BAYERN MÜNİH ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın 61. dakikasında Veratti'nin ceza alanının önünde kaybettiği topta Goretzka sağda müsait durumda bulunan Choupo-Moting'e oynadı. Choupo-Moting, altı pas çizgisinin az gerisinden boş kaleye ayak içiyle vurdu ve top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

BİR GOL DAHA GELDİ

89. dakikada hızlı gelişen Bayern Münih atağında Cancelo'nun sola oynadığı topu önüne alan Gnabry, ceza alanına girdi ve kaleci ile karşı karşıya sol ayağıyla sağ köşeye vurdu ve topu ağlara gönderdi.

İlk maçı 1-0'lık skorla kazanan Bayern Münih, bu maçı da 2-0 kazandı ve toplamda 3-0'lık skor elde ederek çeyrek finale ismini yazdıran takım oldu.

BİR TÜRLÜ MUTLU SONA ULAŞILMADI

PSG'yi Kasım 2011'de devralan Nasır el-Halifi, 12 yıl boyunca transfere toplamda 1.5 milyar Euro harcadı. Nasır el-Halifi yönetimindeki PSG, her sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanma düşüncesiyle kadro kurdu fakat Devler Ligi'nde mutlu sona ulaşamadı. Nasır el-Halifi ile PSG 11 yıl boyunca 4 kez çeyrek finalde, 5 kez son 16 turunda 1 kez yarı finalde ve 1 kez finalde Devler Ligi'ne veda etti.

PSGnin Şampiyonlar Ligi laneti Messi ve Mbappeden erken veda

İLGİNÇ DETAY

Bayern Münih, PSG'yi 2-0 mağlup ettiği maçta Bayern Münih'in 2 golünü de eski PSG oyuncuları attı.

Haberin Devamı