1.Lig PTT 1. Lig'de zirvede değişiklik yok

PTT 1. Lig'de zirvede değişiklik yok

09.11.2015 - 11:02 | Son Güncellenme:

Haftayı Adanaspor galibiyetiyle kapatan lider Samsunspor, takipçisi Kardemir Karabükspor'la puan farkını 3'e çıkardı.

PTT 1. Ligde zirvede değişiklik yok

PTT 1. Lig'de 11. haftada Adanaspor'u 2-1 mağlup eden lider Samsunspor, en yakın takipçisi Kardemir Karabükspor'un berabere kaldığı haftada puan farkını 3'e çıkarıp zirvedeki yerini korudu.

Haberin Devamı

İki müsabakanın berabere tamamlandığı 11. haftada Giresunspor, Yeni Malatyaspor, Balıkesirspor ve Alanyaspor deplasmanda kazanan takımlar oldu. Altınordu, Samsunspor ve Karşıyaka ise kendi evlerinde rakiplerini puansız yolladı.

Toplam 21 golün atıldığı 11. haftada, beşer gol kaydedilen Adana Demirspor-Giresunspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Alanyaspor maçlarından, deplasman ekipleri aynı skorla 3-2 galip ayrıldı.

Samsunspor'un takipçisi Kardemir Karabükspor'la puan farkını 3'e çıkardığı 11. haftada, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un uzatma bölümünde Alanyaspor'a yenilmesiyle ligde namağlup ekip kalmadı.

Tribünlerin yarı yarıya paylaşıldığı İzmir derbisinde Karşıyaka, 89. dakikada Engin Baytar'ın golüyle Göztepe'yi 1-0 yendi.

Haberin Devamı

PTT 1. Lig'de 12. hafta mücadelesi, milli maçlar nedeniyle verilen aradan sonra 21 Kasım Cumartesi gününden itibaren devam edecek.

Haftanın maçları

Haftanın açılış maçında Giresunspor'u konuk eden Adana Demirspor, rakibine 3-2 yenildi. Üst üste aldığı 2 galibiyetin ardından sahadan puansız ayrılan Adana Demirspor'un bir golünü atan Pote, 11. maçında 10. golünü kaydetti. Ligde 5 maç aradan sonra geçen hafta galip gelen Giresunspor ise bu hafta da 3 puanın sahibi oldu.

Boluspor-Vartaş Elazığspor karşılaşması haftanın golsüz tek maçı oldu. Boluspor 5. beraberliğini alırken, Vartaş Elazığspor üst üste 2 mağlubiyetin ardından 1 puan kazandı. Son haftalarda aldığı başarılı sonuçların ardından 10. haftada Giresunspor'a yenilen Altınordu, Denizlispor'u 2-0 yenerek ilk 6'daki yerini korudu. Son 2 maçta gol atamayan Denizlispor ise üst üste 2. yenilgisini yaşadı.

Şanlıurfaspor, Yeni Malatyaspor'a yenilerek bu sezon kendi evinde ilk mağlubiyetini alırken, Yeni Malatyaspor ise iki mağlubiyetin ardından 3 puana ulaştı.

Ligde 7, 8 ve 9. hafta maçlarında sadece 2 puan toplayan Samsunspor, Vartaş Elazığspor galibiyetinin ardından Adanaspor'u da yenerek liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Son 2 haftayı puansız kapatan 1461 Trabzon 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Kardemir Karabükspor'la 1-1 berabere kaldı. Kardemir Karabükspor ise son 3 haftada 2. beraberliğini aldı. İzmir derbisinde Göztepe'yi 1-0'lık skorla geçen Karşıyaka, puanını 12'ye çıkararak 15.'likten 14.'lüğe yükseldi. Üst üste 3. yenilgisini alan Göztepe ise 2 basamak geriye düşerek haftayı 8. sırada geçti.

Haberin Devamı

Toplamda 3. galibiyetini Kayseri Erciyesspor karşısında alan Balıkesirspor, bu sezon deplasmanda ilk 3 puanını elde etti. Kayseri Erciyesspor ise üst üste 2 galibiyetin ardından sahadan puansız ayrıldı.

Haftanın son karşılaşmasında ilk yarıda 4 golün olduğu müsabakada Alanyaspor, uzatma bölümünde attığı golle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a ilk mağlubiyetini yaşattı. Alanyaspor teknik direktör Hüseyin Kalpar'ın göreve gelmesinin ardından 4. maçını da 3 puanla tamamladı. Alanyaspor daha önce de Samsunspor'u yenerek rakibinin namağlup unvanını kaybettirmişti.