Futbol Ramazan saygısı

Ramazan saygısı

29.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, ikinci tur maçları öncesinde başlayan Ramazan ayıyla ilgili açıklamalarda bulunarak oyuncularına mesaj gönderdi. Deschamps, ramazan ayına saygı duyduğunu söyledi.

Ramazan saygısı

Dünya Kupası esnasında başlayan Ramazan ayı beraberinde bazı soru işaretlerini de akıllara getirdi. Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, Ramazan ayına saygı duyduğunu belirtti. Oruç tutmak isteyen futbolcularına kısıtlamalar getirmeyeceğini ifade eden Deschamps, “Ben bu oruç konusunu oyuncularımın inisiyatifine bıraktım. Ben onlara engel çıkarmayacağım. Biz herkesin dinine saygı gösteriyoruz. Ayrıca, bu yeni bir durum değil, herkes kendi durumuna göre uyum sağlayabilir” ifadelerini kullandı.
Müslüman olan Karim Benzema, Bacary Sagna, Moussa Sissoko ve Mamadou Sakho’nun oruç tutmak konusunda serbest oldukları belirtildi. Bu konuda bir açıklama yapan defans oyuncusu Bacary Sagna, “Bir Müslüman olarak uyulması gereken bazı kurallar olduğunu biliyorum ama ben yapmayacağım. Herkes istediği gibi hareket eder, tutacak olanlara tamamıyla saygı duyuyorum ve bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama, bunun için hazır olmalı ve sorumluluk almalısınız” dedi.