Skorer Real Madrid’den utanç pankartı

Real Madrid’den utanç pankartı

25.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Real Madrid’in faşist ve ırkçı taraftar grubu Ultra Sur’un Kral Kupası Finali’ndeki Barcelona maçında açtığı “Happy Birthday 18” pankartının şifresi ortaya çıktı. 18 numarasının Adolf Hitler’in ilk iki harfinin alfabedeki sırasını temsil ettiği belirlendi

Real Madrid’den utanç pankartı

20 Nisan Çarşamba günü Barcelona-Real Madrid arasında Mestalla Stadı’nda oynanan Kral Kupası Finali’nde Real Madrid taraftarlarının açtığı pankartın ortaya çıkması ve şifresinin çözülmesi İspanya’da gündeme bomba gibi düştü.
Üzerinde Almanlara özgü fontla “Happy Birthday 18” yazması ilk başta oldukça masum görünüyordu. Bu yüzden tribünlerde yarım saat boyunca asılı kaldı. Fakat pankartın içerdiği şifre farkedilince derhal güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yerinden kaldırıldı. Zira o gün 20 Nisan’dı ve aynı zamanda milyonlarca insanın katili Adolf Hitler’in de doğum günüydü. “18” ise Real Madrid’li 18 sırt numaralı Raul Albiol’u değil, alfabenin 1. harfi A’yı ve 8. harfi H’yi temsil ediyordu.

Haberin Devamı

Nazi selamı da yaptılar
Bu şifrenin çözülmesiyle beraber Real Madrid’in İspanya’da dazlaklar olarak anılan ırkçı taraftar grubu Ultra Sur’un açtığı bu pankart Barcelona’lı taraftarların şikayeti ve uyarısı üzerine apar topar ortadan kaldırıldı. Pankartı açan Ultra Sur Grubu’nun mensupları ise sadece bu pankartla değil maç boyunca nazi selamı yaparak da tepkileri üzerlerine çekti.
Olaya son derece tepkili olan Katalan medyası ise bu gruba Real Madrid kulübünün fazla tölerans tanıdığını ve suçun biraz da Real Madrid kulübünde olduğunu öne sürerken, El Mundo Deportivo gazetesi “Utanç pankartı” başlığını kullanarak olaya büyük bir yer ayırdı.