İspanya La Liga Real Madrid'in çılgın Haaland planı! Sözleşmesindeki maddeden yararlanacaklar

Real Madrid'in çılgın Haaland planı! Sözleşmesindeki maddeden yararlanacaklar

23.03.2023 - 09:05 | Son Güncellenme:

Real Madrid, 2024 yılında Karim Benzema'nın yerini Erling Haaland ile doldurmayı planlıyor! Eflatun-beyazlılar, Norveçli yıldızın sözleşmesinde yer alan özel maddeden faydalanıp transferi bitirmeyi amaçlıyor.

Real Madridin çılgın Haaland planı Sözleşmesindeki maddeden yararlanacaklar

Real Madrid 2024 yılı için transfer planını yaptı. Eflatun-beyazlılar, gelecek sezon Erling Haaland'ı transfer etmek istiyor. Norveçli yıldızın sözleşmesinde yer alan maddeden faydalanmak isteyen Real Madrid, Haaland'ı Benzema'nın yerine düşünüyor. İşte transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE REKOR KIRMIŞTI

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanş maçında Manchester City sahasında RB Leipzig'i 7-0 yendi ve Haaland bu maçta rekorları alt üst etti. Erling Haaland bir Şampiyonlar Ligi maçında 5 gol atan Lionel Messi ve Luiz Adriano'nun rekorunu egale etti. Yıldız oyuncu Devler Ligi'nde 25 maçta 30 gole ulaşan en genç futbolcu olurken, bunu en hızlı gerçekleştiren isim oldu. Haaland ayrıca Avrupa'da bu sezon en fazla hat-trick yapan oyuncu olmasının yanı sıra Manchester City tarihinde bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu.

Real Madridin çılgın Haaland planı Sözleşmesindeki maddeden yararlanacaklar

THE ATHLETIC: 2024 YILINDA SERBEST KALMA BEDELİ 200 MİLYON EURO

İngiltere ve Şampiyonlar Ligi'nde rekorları değiştiren Erling Haaland için geçtiğimiz günlerde flaş bir iddia ortaya atıldı. The Athletic'te yer alan haberde Haaland'ın kontratında 200 milyon euro'luk serbest kalma maddesi olduğu belirtilirken, bu maddenin 2024'te aktif hale geleceği kaydedildi. Serbest kalma bedeli oyuncunun sözleşme süresi kısaldıkça düşerken, bu durum Haaland'ı kadroya katmayı planlayan kulüplerin iştahını kabartan bir faktör gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Haaland'ın kontratındaki serbest kalma bedelinin sadece İngiltere dışındaki kulüpler için geçerli olduğu belirtilirken, Haaland'ın City'de haftada 430 bin euro kazanması golcü oyuncuyu isteyen takımları zorluyor. Haaland'ın adının sıklıkla anıldığı Real Madrid'in santrforu Karim Benzema'nın 2024'te 36 yaşına girecek olması da iddiaları güçlendiriyor.

Real Madridin çılgın Haaland planı Sözleşmesindeki maddeden yararlanacaklar

REAL MADRID'IN ÇILGIN HAALAND PLANI

Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen AS Gazetesi, Real Madrid'in Erling Haaland'ı 2024 yılında kadrosuna katmayı planladığını iddia etti. Haberde Haaland'ın 2024 yılındaki 200 milyon Euroluk serbest kalma bedelinden faydalanmak isteyen Real Madrid, bu transferi Kylian Mbappe transferinden bağımsız olarak gerçekleştirmeyi planlıyor.

Real Madrid yönetiminin Karim Benzema ile 1 yıl daha sözleşme uzatıp 2024 yılında Benzema'nın yerini Haaland ile doldurmayı düşündükleri belirtildi. Erling Haaland için transfer yoklamasının başladığı ve yakın çevresine 2024 yılındaki transfer operasyonu için bilgi verildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Real Madridin çılgın Haaland planı Sözleşmesindeki maddeden yararlanacaklar

AS'ta dev transfer operasyonu şu şekilde aktarıldı:

"Madrid, Mbappe'nin olası gelişinden bağımsız olarak, 2024 yazı için öncelikli hedef olarak gördüğü 'Haaland Operasyonu'nu yeniden etkinleştiriyor. Real Madrid, Haaland'ın City'den ayrılmak istemesi durumunda 220 ila 240 milyon euro arasında değiştiğini düşündüğümüz fesih bedelini ödeyerek Norveçli golcüyü kadrosuna katacak. 

Real Madrid, Haaland transferi için oldukça planlı ilerliyor. Real Madrid, Benzema'ya 2024'te sona erecek bir yıllık daha sözleşme teklif edecek ve Karim kulüpteki kariyerine son verdiğinde Norveçli yıldızla yer değiştirebilecek. Şu andan itibaren Madrid, Haaland'ın imzası için pole pozisyonunda ve çevresiyle yakınlaşmaya devam edecek. 2022'de transferi gerçekleşmesi planlanıyordu ama Benzema'nın Ballon d'Or'a kadar uzanan hikayesi sonrası bu bekletildi. Bu transfer 2022'de imkansızdı. Her şey Norveçli katilin gerçekten ortam değişikliği isteyip istemediğine ve City'de ne kadar mutlu hissedip hissetmeyeceğine bağlı olacak.

Haberin Devamı

Real Madridin çılgın Haaland planı Sözleşmesindeki maddeden yararlanacaklar

Real Madrid'de Haaland'ın sözleşme durumu hakkında zaten kesin bilgi var ve onun imzasının mümkün olduğunu biliyorlar. Ve Haaland'ın serbest kalma maddesinin, Guardiola'nın 2025'e kadar yenilediği sözleşmesiyle bağlantılı olduğuna dair son bilgiler konusunda mutlak bir sakinlik var. Haaland'ı City'e getiren sebeplerden birinin Katalan teknik direktör olduğu doğru olsa da, oyuncunun sözleşmesinin teknik direktörle bağlantılı olduğu doğru değil. 

City içinde Haaland'ın geleceği hakkında endişeler oluşmaya başlıyor. Öyle ki, önce Guardiola'nın kendisinin de belirttiği gibi bu serbest kalma maddesinin olmadığını, daha sonra sızdırıldığını kamuoyu nezdinde kanıtlamak istediler. 

Real Madrid'in forvetinde Haaland, Mbappe ve Vinicius'u bir araya getirme olasılığını düşünmeye başlıyorlar."