Şampiyonlar Ligi Real Madrid'in zaferi dünyanın gündeminde! 'Sürreal büyüklük'

Real Madrid'in zaferi dünyanın gündeminde! 'Sürreal büyüklük'

06.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City’yi yarı finalde unutulmaz bir sonuca imza atarak eleyen Real Madrid, tüm dünyada gündeme çıktı. Avrupa basını ‘Sürreal’ yorumlarıyla dikkat çekerken Marca, ‘dünyanın en büyük kulübü’ analizini yaptı.

Real Madridin zaferi dünyanın gündeminde Sürreal büyüklük

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde yarı final rövanş maçında Manchester City’yi 90. dakikadan sonra geri dönerek yıkan Real Madrid, tüm dünyada gündem oldu.89. dakikada Manchester City 1-0 öndeyken, 90 ve 90+2’de Rodrygo ile 2-1’i bulup önce maçı uzatan, uzatmalarda da Karim Benzema’nın penaltısıyla gülen eflatun-beyazlılar tarihi bir sonuca imza attı. 

Manchester City iki maçta Real Madrid’e 5 gol (4-3 ve 1-3) atmasına rağmen elenmekten kurtulamadı. Avrupa ve İspanya basını da bu yarı final başarısının ardından Real Madrid’in kulüp olarak büyüklüğüne vurgu yaptı.Bu zamana kadar Şampiyonlar Ligi’ni 13 kez kazanan İspanyol devi, 14. kupaya gözünü dikti. 28 Mayıs Cumartesi günü Paris’te Liverpool’la final oynayacak Real Madrid, bu sezon La Liga’yı da şampiyon bitirdi. Paris’teki final öncesi L’Equipe manşetine taşıdığı eflatun-beyazlılar için ‘Sürreal’ başlığını atarken, Marca ‘Bu maçı Tanrı açıklasın’ ifadelerini kullandı.İngiliz basını da finale kalamama durumu için ‘Manchester hastalığı’ yorumunu kullandı ve Pep Guardiola’nın çaresiz kaldığı vurgulandı. 

Haberin Devamı

Ek olarak Benzema’nın Pep Guardiola’yı da yıktığı kaydedilirken, PSG ve Chelsea’den sonra yeni kurbanın Manchester City olduğu dile getirildi. 

Marca ise özel bir analiz yayınladı. Gazete, Real Madrid’in dünyanın en büyük takımı olduğunu yazdı. Real Madrid’in tüm spor branşlarında kupa sayısı, başarıları, oluşturduğu kulüp kültürü, gelenek ve rakiplerine kurduğu psikolojik üstünlükle en iyisi olduğu belirtildi. Ayrıca tanınırlık açısından da Real Madrid’e kimsenin rakip olamayacağı aktarıldı. NBA, NFL, MBL gibi uluslararası diğer spor branşlarının ligleri ve tüm dünyadaki futbol kulüpleri bu analizde kupa sayıları, sosyal medyadaki takipçi sayıları ve başarılarıyla yer aldı, hepsi Real Madrid’in gerisinde kaldı.

‘Godfather’ Ancelotti

Real Madrid’in müthiş geri dönüşünün ardından gözler Carlo Ancelotti’ye çevrildi. Başarılı teknik direktör ünlü ‘Godfather’ filmine atıfta bulunularak Don Carleone’ye benzetildi.

Real Madrid taraftarları İtalyan çalıştırıcı için ‘Don’ Carlo Ancelotti benzetmelerini yaptı. Finale çıkılmasının ardından Real Madrid Başkanı Florentino Perez de direkt soyunma odasına giderek Ancelotti’ye kameralar önünde sarıldı ve özel olarak teşekkür etti.

Haberin Devamı

Tek başına takım

Şampiyonlar Ligi’nde finale kalan, La Liga’da da şampiyon olan Real Madrid’de Karim Benzema’nın performansı göz kamaştırıyor. Aynı zamanda takım kaptanı olan 35 yaşındaki forvet, Şampiyonlar Ligi’nde 11 maçta 15 gol atarken La Liga’da da 30 maçta 26 gol buldu. Bu sezon 43 resmi maçta 43 golü rakip filelere bırakan Benzema, toplamda 14 de asist yaptı. 

Şampiyonlar Ligi’nde özellikle PSG, Chelsea ve Manchester City’yi yıkan Fransız golcü kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor. 

14 dakikalık çaresizlik

İngiliz basını Real Madrid’in Manchester City karşısında 14 dakikada geri döndüğünü işaret etti. Pep Guardiola’nın adeta çaresizlik içine düştüğü yazıldı.Dakika dakika Real Madrid’in nasıl geri döndüğü aktarıldı. İşte 14 dakikalık geri dönüş: 

- 86’da Cancelo’nun uzaktan nefis şutunda Courtois müthiş çıkardı. 

Haberin Devamı

- 87’de Grealish 2-0 yapma şansını kaçırdı, Mendy çizgiden çıkardı. 

- 88’de Grealish yine net bir gol kaçırdı. 

- Bu iki fırsat sonrası 90 ve 90+1’de Rodrygo arka arkaya 2 golle maçı uzattı. 

- Maç 6 dakika uzadı. 

- Uzatmalara giden maçta 95. dakikada Karim Benzema penaltıyı aldı, golü attı ve finali kaptı.

Kevin de Bruyne'nin 2020-21 Sezonu Asistleri