İngiltere Premier Lig Rekorların adamı Erling Haaland yine rekor kırdı! Durdurulamıyor

Rekorların adamı Erling Haaland yine rekor kırdı! Durdurulamıyor

26.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'in dünya yıldızı Erling Haaland, rekorlar kırmaya devam ediyor. Ligde oynanan Bournemouth maçında attığı gol ile bir kez daha tarihe adını yazdırmayı başardı.

Rekorların adamı Erling Haaland yine rekor kırdı Durdurulamıyor

22 yaşında kırdığı rekorlarla, gösterdiği performansla ve attığı gollerle tüm futbolseverlerin dikkatini çekmeyi başaran Manchester Cityli futbolcu Erling Haaland, rekorlarına bir yenisi daha ekledi. Manchester City'nin Premier Lig'de Bournemouth ile karşı karşıya geldiği maçta Norveçli genç yıldız boş durmadı ve yine golünü attı. Haaland attığı bu gol ile adını tarihe yazdırdı.

Haberin Devamı

'BONSERVİSİ 1 MİLYAR EURO'

Mino Raiola'nın ardından görevi devralan ortağı Rafaela Pimenta, Erling Haaland hakkında da çarpıcı bir açıklama yaptı. Haaland'ın bonservisi hakkında konuişan Pimenta, "80 milyon'a Pogba'yı transfer ettik. Zirve 222 milyon Euro ile Neymar'ın. Rakamlar değişiyor. Benim için Haaland 1 milyar Euro değerinde. Belki bu rakamı kimse ödeyemeyecek ama sahip olduğu potansiyel bu. Aslında bir futbolcunun değerini kulüp belirliyor. Bir oyuncuya kimsenin 700 milyon Euro vermeyeceğini biliyorum, ancak Erling'in bir kulübe kattığı değer muazzam. En az 1 milyar Euro olduğu konusunda netim."

TARİH YAZDI

Şampiyonlar Ligi'nde sahne aldığı 24 maçta 28 gole imzasını koyan Haaland, bu sayıya en genç yaşta ulaşan ilk futbolcu oldu. 22 yaşındaki yıldız ayrıca Devler Ligi tarihinde Chamakh (Arsenal) ve Torres’in (Manchester City) ardından bir İngiliz takımının formasıyla turnuvadaki ilk üç maçında da gol atan üçüncü isim oldu. 

Haberin Devamı

Rekorların adamı Erling Haaland yine rekor kırdı Durdurulamıyor

BOURNEMOUTH MAÇINI BOŞ GEÇMEDİ VE GOLÜNÜ ATTI

Premier Lig'in 25. haftasında oynanan Bournemouth - Manchester City karşılaşmasının 29. dakikasında İlkay Gündoğan ceza sahası sol çaprazda sıfıra kadar inerek içeri çevirdi, savunma Foden'a şans tanımadı. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu Erling Haaland ceza sahası sol çaprazda önünde buldu ve yakın köşeden topu ağlara gönderdi.

Bu karşılaşmayı Manchester City 4-1'lik skorla kazandı.

PERFORMANSI HAYRAN BIRAKIYOR

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City'de Erling Haaland, şu ana kadar gösterdiği performansla tüm futbolseverlerin ilgi odayı oldu. Norveçli golcü, bu sezon ligde 24 resmi müsabakada 27 kez rakip fileleri havalandırdı ve bunun yanında takım arkadaşlarına 4 gol pası vererek dikkatleri üzerine çekti.  

Rekorların adamı Erling Haaland yine rekor kırdı Durdurulamıyor

LİG'DE ZİRVEDE

Manchester City'nin geç yıldızı Erling Haaland, Premier Lig'in gol krallığında zirvede bulunuyor. 27 golle ilk sırada olan Norveçli futbolcuyu ikinci sırada 17 golle Harry Kane takip ediyor.  

PREMIER LİG'DE REKOR KIRDI

Rekorların adamı Norveçli yıldız Erling Haaland, bir rekor daha kırdı. Manchester City'nin Bournemouth ile oynadığı karşılaşmada gol atan Haaland, kulüp tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu oldu.
Premier Lig'de 27. golünü kaydeden genç süperstar, Sergio Agüero'nun 26 gollük sezonunu şimdiden geride bıraktı.

Haberin Devamı

Rekorların adamı Erling Haaland yine rekor kırdı Durdurulamıyor