Skorer Resmi turda kaçak geçiş!

Resmi turda kaçak geçiş!

03.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun İstanbul etabında, ilginç bir olay yaşandığı belirlendi. Köprü geçişi için kafileden OGS talep edildiği ancak alınan 10 kart yetmeyince sporcuların kaçak geçiş yaptığı ifade edildi

Resmi turda kaçak geçiş

Bu sene 48.’si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 22-29 Nisan tarihleri arasında büyük bir heyecana sahne olurken, yarışmanın son gününde ilginç bir olay yaşandığı ortaya çıktı. Startı Alanya’dan verilen ve son gün İstanbul-İstanbul etabıyla sona eren dev organizasyonda sporcuların köprüden geçişinde küçük bir anlaşmazlık yaşandığı belirtildi. Pazar günü yaklaşık 165 bisikletçi ve kafilenin içinde bulunan takım araçlarının Boğaziçi Köprüsü’nden geçisi sırasında ücret istendi. Federasyon önce organizasyonun Cumhurbaşkanlığı adına düzenlenen bir yarış olduğunu ve geçişte paranın tahsil edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Ancak konuyla ilgili çözüm arayışlarında bir sonuca varılamadı.
Organizasyon Komitesi Direktörü Aydın Ayhan Güney, “10 adet OGS alıp araçlara taktık. Fakat yetmedi elbet. Bisikletçiler dahil o halde ceza yazın dedim, bu defa da olmaz ayıp olur dediler. Tüm araçlar geçerken gişelerdeki otomatik geçişlerde ‘kaçış’ işareti yandı. Şimdi ne kadar ödeyeceğiz ona bakacağız. Ya da bize başka bir çare söyleyecekler” dedi.