Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aslında iki hafta önce oynanan Antalyaspor maçının yazısını koysak bir şey farketmezdi. Birbirine bu kadar benzer iki doksan dakika kolay kolay olmaz herhalde...
Fenerbahçe, Gençlerbirliği’ni yenmiş olsa dün gece biraz daha fazla hücum yapabilirdi. Ancak puan kaybetme korkusu dün takımı olumsuz etkiledi. Antalyaspor maçındaki gibi oyuna hızlı başladılar. Beklendiği gibi değil beklenmedik bir gol buldular. Şık goller atabilen bir oyuncu olan Daniel Güiza’dan böyle bir gol ilk kez gördük.
Karşılaşma boyunca Fenerbahçeli oyuncular çok fazla koştu. Özellikle de top rakipteyken... Aynı Antalya ve Gençlerbirliği maçlarındaki gibi rakibe pozisyon vermediler. Zaten Lugano ile Bilica ikilisi birlikte oynadıklarında ligin en az gol yiyen takımlarından biri Fenerbahçe.
Evet rakibe pozisyon vermemek güzel ama kendi adına pozisyon üretememesi de büyük dezavantaj. Emre devre arasında sanırım kendi isteğiyle çıktı. Ya hastaydı, ya sakatlandı, ya da sarı kartı olduğu için oynamadı. Ancak sarı kartı olan bir oyuncu skor iki farka gelince oyundan alınır. Daum’un böyle bir hata yapacağına inanmıyorum. Emre’nin yokluğunda Selçuk ve Deniz ikilisi olunca doğal olarak hücum girişimleri kısıtlı kalıyor. Alex ve Özer hazır değil, Mehmet Topuz takımı hücuma itemiyor. Bir tek Güiza bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ayrıca Gökhan Gönül de uzun bir aradan sonra ilk kez iyiydi.
Fenerbahçe takımının şu futbolu şampiyonluğa yetmez. Çünkü tüm rakiplere karşı mahkum oynuyorlar. Lugano ile Güiza arasındaki mesafe 40-50 metre olursa bir şey yapamazsınız. Bir de Güiza’ya atılan toplar çok kötü. Dünyanın en iyi forveti gelse orta sahadan iyi top alamadığı sürece ıslıklanır.
Gaziantep takımı rahat bir takım. Pas yapmaya çalışıyorlar, sürekli hücumu düşünüyorlar. Bir de yetenekli oyuncuları olunca tehlikeli bir takım hüviyetine bürünüyorlar. Ancak dün Fenerbahçe ceza yayının 10 metre gerisine kadar gelebildiler o kadar.
Bir kez daha tekrarlıyorum; bu oyun haftaya derbiyi kazanmaya yetmez. Mücadele iyi ama takım oyununu da geliştirmeli. Ancak öyle maça ortak olurlar.
Maçın başında Santos kolundan çekildi ve bırakıldı. Tıpkı Kayseri’de
Carlos’un yaptığı ve penaltıyla cezalandırılan pozisyon gibi. Ama Kuddusi Müftüoğlu devam ettirdi.