Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe’nin bu sezon en istikrarlı ve en formda oyuncusu tartışmasız Emre Belözoğlu. Takımın kalan haftalarda kazanma olasılığının hep yüksek olması için Emre’ye diğer arkadaşları da katılmalı

Fenerbahçe bu kadar kötü giderken Lille, Bursa, Büyükşehir Belediye ve Antalya maçlarını 150 bine

Emre’ler çoğalmalı
yakın seyirci izledi. Takım iyi oynamazken, sürekli puan kaybederken gelen bu destek çok önemli ve anlamlıydı. Bu takım sezon başında 8’de 8 yapan bir takımdı. Seyirci 7’de sıfır yapan takımı değil 8’de 8 yapanı sahiplendi. Özellikle Antalya maçında büyük itici güç oldular.
Futbolcular öyle bir maç öncesi yaşadılar ki, stres inanılmazdı. Puan kaybetme lüksleri yoktu ve sahaya gergin çıktılar. Heyecanla başladılar, öne geçene kadar da tek kale oynadılar. 1-0’lık skor oyuncuları rahatlattı ama oyun hücum yönünde eksildi.
Devreye psikolojik faktörler girdi. Daum da gidişattan etkilenmiş olacak ki, bu kez skoru koruma adına değişiklikler yaptı. Uzun süredir her maç pozisyon veren takım, bu kez yarım pozisyonla maçı bitirdi. Yani mücadele çok iyi, oyun iyi değildi.
Bu maçlık hoşgörüyle karşılanabilir ama Gençlerbirliği maçının önemi daha da arttı. Yine kazanıp psikolojik olarak da rahatlaması lazım oyuncuların. Fenerbahçe Diego Lugano - Fabio Bilica ikilisi bozulduğunda problem yaşıyor. 23 maçta (Ankaraspor’u saymıyorum) toplam 11 kez birlikte oynamışlar (bu da düşündürcü tabii) ve sekiz gol yemişler. Ne zaman yalnız kalmışlar, Bilica Luganosuz, Lugano Bilicasız olmuş, 19 gol yemiş takım. Yani bu ikilinin ne olursa olsun takımı eksik bırakmaması lazım. Bu yıl en formda ve istikrarlı oyuncu Emre. Formuna diğer arkadaşları da eklenirse kazanma olasılığı hep yüksek olur.

Haberin Devamı


Emre’ler çoğalmalı

Bursaspor zirvede kalıcı
Bursaspor’a özel bir bölüm açmak lazım. Haftalardır sinsice geliyorlardı, kimse onları fark etmemişti. Bir anda altı puan alınca zirvede iyice belirginleştiler. Diyarbakır maçından da muhtemelen üç puan elde ederek liderliğe oturacaklar. Bundan sonra içeride oynayacakları iki maçın mutlak favorisiler ve kazandıkları takdirde ligin tepesinde kalıcı olacaklar.
Ertuğrul Sağlam tartışmasız şu an bir numaralı teknik direktör. Antrenörlük kariyerine başladığından beri üstüne hep koyuyor ve artık tavan yaptı. Sakinliğini koruyor, oyuncuların kalitesini iyi biliyor. Bursaspor’u oynaması gerektiği gibi oynatıyor. Bu ne demek; haddini biliyor. Futbolcuların performansından maksimum yararlanıyor. Önemli bir avantajı da var. Bursa’nın çabuk, atletik oyuncu sayısı fazla. En az 7-8 oyuncu sayabiliriz. Bir de olgunlar ile genç karışımı mevcut. Olgunlar çok tecrübeli... Ali Tandoğan, kaleci İvankov, Ömer ve Hüseyin gibi.. Gençler ise çaylak ama yetenekli. Bu sürece gelene kadar transferin en gözde oyuncusu olan Sercan’dan da faydalanmadılar. Kasımpaşa maçı hariç. Son dokuz haftada artık o da var. Dokuz hafta diyorum, Ankaraspor maçı oynanmadı.
Kasımpaşa maçındaki sakinlikleri benim kafamdaki soru işaretlerini tamamen attı. Şimdi taraftara da büyük iş düşecek. Oyuncular gibi onlar da sabırlı olmalılar.

Haberin Devamı

Santos oynamazdı
Galatasaray yine 4-3-3 oynadı yine. Rijkaard, Santos ile başlamadığı için kaç gündür eleştiriliyor. Ancak orta sahada savunması olmadığı için Santos oynayamaz. Elano, Mehmet Topal ve Ayhan varken. Öndeki üçlüde de Keita, Jo ve Arda tercihi doğruydu. Santos’un son maçtaki iyi oyunu öndeki üç oyuncuyu kesmeye yetmezdi. Zaten de hoca öyle yaptı, ikinci yarı soktu.
Eskişehirspor rakibi döndürmeyen, sıkı bir takım. Nitekim döndürmediler de. İki tane de müthiş gol attılar. Goller her zaman sağ bekte oynayan ancak savunması o kadar iyi olmadığı için bu maçta sağ açıkta görev alan Koray’dan geldi. Rıza hoca bekte Sezgin’e görev vererek, Arda’yı etkisizleştirdi, Koray ile de zayıf Caner’in eksiklerinden faydalandı. Müthiş bir antrenörlük dersi verdi. Galatasaray’da bireysel anlamda da öne çıkan olmayınca, herkes kapasitesinin altında kalınca mağlubiyet geldi.

Haberin Devamı

Jo’da fizik eksiği var
Bu yenilgiden sonra artık onların da kredisi kalmadı. Önlerinde zor gol yiyen bir Ankaragücü maçı var. Üstelik Arda da yok. Ama Galatasaray’ın öyle bir 15-20 dakikası var ki, her iki yarıya bunu yayarsa haftayı hasarsız geçer. Jo’nun fiziksel kalitesi lig standardının çok altında. Mutlaka toparlaması lazım. Bir gerçek var ki Baros düzeldiğinde santfror o olacak.


Denizli hatadan zamanında döndü

Emre’ler çoğalmalı

Beşiktaş bu ligin top rakipteyken en iyi takımı. Yediği 15 golden belli zaten. Sezon başından beri bir tek Ferrari - Sivok ikilisi ayrıldığında ciddi goller yediler. Onun dışında rakiplere top oynatmıyorlar. Rüştü çok formda bir sezon geçiriyor. Savunma uyum içinde. En büyük problem golü az atıyorlar. Bu hafta Bobo - Holosko sahneye çıktı. Bunlara Nihat, Tello ve Nobre gibi isimler de eklenmeli. Gol sayısını artırırsa Beşiktaş bu işi kovalar.
Mustafa Denizli maça üç düz orta saha ile başladı. Yaratıcılıktan uzak Necip, İbrahim Toraman ve Fink. Ama öyle zamanda hatasından döndüki maçı kazandı. Toraman’ı sağ beke çekip, Ekrem’i öne aldı, Tello’yu orta saha gibi oynattı. Bu hamle Belediye’yi çözmeye yetti.