Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Takımı toparlayacak kim Daum? O ne yapıyor, üç gün önce sol bek oynattığı Deniz’e bu kez sağ açıkta görev veriyor. Anlayın Fener’in halini...


Fenerbahçe kan kaybetmeye devam ediyor. “İyi oynadı” deniyor, 2-2 bitiyor. “Kötü oynadı” deniyor 2-0’dan maç veriyor. “Mücadele ediyor” deniyor, yine yeniliyor. Demek ki iyi de oynasa, kötü de oynasa pek fark etmiyor, Fenerbahçe takımının düşüşünü önlemek de mümkün görünmüyor.
Takımı toparlayacak kim? Tabii ki Teknik Direktör Daum. Ama o önlem olarak ne yapıyor? Üç gün önce sol bek oynattığı Deniz’i, üç gün sonra sağ açıkta görevlendiriyor. Anlayın artık...
İşin ilginç tarafı Belediye takımını seven sayan bir futbol adamıyım. Ancak bugüne kadar izlediğim en kötü Belediye sahadaydı.
Bu kadar kötü oynadıklarına daha önce şahit olmamıştım. 2.5 pozisyonları vardı, ikisi golle sonuçlandı. Bu 2.5 pozisyonun hepsinde de topa en son dokunan Fenerbahçeliler. Belediye neyi iyi yaptı? Üretkenlikten uzak bir kadroya sahip rakibi karşısında direnç gösterdi.
Fenerbahçe takımı mücadele etmedi mi? Etti ama bu mücadele kazanmaya yetmiyor. Çünkü her türlü gol yeniyor. Duran toptan, kanatlardan... Hatta hep birlikte savunmada beklediklerinde bile... En kötü rakibe kendileri asist yapıyor... Üstüne üstlük üretkenlik de olmayınca üç puan mucizelere kalıyor.

Haberin Devamı

Bu takım zor toparlanır
Şimdi her Fenerbahçeli’nin kafasında şu soru var? Bu takım toparlar mı? Lille maçının son yarım saatini gördükten sonra bence zor görünüyor. İnşallah yanılırım ama fazla ışık yok... Tabii ki maç kazanacaklar, ancak şampiyonluk yarışının içinde olacak durumda değiller.
Fenerbahçe PAF takımından yetişen İskender iki kere kaleye geldi, ikisi de golle bitti. Bu durumda, Fenerbahçe’den başarı beklemek biraz hayalcilik olur.
Belediye’nin bugüne kadarki performansını tebrik ediyorum. Ciddi dezavantajlara rağmen iyi yerdeler. Ancak dün hiç beğenmediğim Belediye’yi Fenerbahçe yenemiyorsa, Fenerbahçe’nin anlayın durumunu... Dün Olimpiyat Stadı’nda iyi yok muydu diye sorarsanız; Evet vardı, oralara kadar giden Fenerbahçe seyircisi...
Hakem mi? İnanılmaz kötüydü. Üzülerek yazıyorum. Hatasını hatayla örtmeye çalıştı. Atmadığı oyuncular, verdiği anlamsız kararlarla o da kötüydü.