Skorer Ringde Fırat akıyor

Ringde Fırat akıyor

13.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lennox Lewis'in himayesine girdi, boksta Dünya şampiyonluğuna aday gösterildi

Ringde Fırat akıyor




Londra'da şampiyonlar yetiştiren Lennox Lewis Center'in ringlerinden ve ABD'de ünlülerin kamplarından geçerek, 86 kiloda Dünya klasmanına adını yazdırmayı hedefleyen Fırat Arslan son üç yıldır ringleri kasıp kavuruyor.
Profesyonel boksun başlıca dört kuruluşunun birden Ağır Sıklet Şampiyonu unvanını elde eden İngiliz Lennox Lewis'in dikkatini çekerek, himayesine giren Fırat, "Almancı" bir ailenin çocuğu olarak 1988'de başladığı boks yaşamında nakavt üstüne nakavt yapıyor.
Londra Bethnal Green'deki York Hall'da bugün İngiliz rakibi Chris Wooles önüne çıkacak Fırat Arslan, profesyonel olarak son 12 maçının sekizini nakavtla kazanmanın rahatlığı ile kendisine yeni rakipler arıyor.

Babası Zonguldaklı

28 Eylül 1970'de Zonguldaklı Mustafa ve İstanbullu Şükran Arslan'ın altıncı çocukları olarak Almanya'nın Friedberg kentinde dünyaya gelen Fırat, ilk orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 18 yaşında başladığı boksta, başarı basamaklarını birer birer sıçradı. Ağabeylerinden Meriç Arslan'ın da yıllarca başarıdan başarıya koştuğu Almanla ringlerinde, bugüne kadar amatör ve profesyonel 92 maç yapan Fırat üç yıl önce profesyonel olmasının ardından henüz hiç sırtı yere gelmedi.

Kamp yapıyor

1997'de bir şampiyonluk maçı öncesinde Lewis tarafından kendi kampına bizzat davet edilerek birlikte antreman yapan Fırat, daha sonra yine Lewis'ın geçen yıl Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçı öncesinde kampa davet edildi. Lewis'in "geleceğin şampiyonları" arasında gösterdiği ve sürekli ilgilendiği Fırat, sık sık Londra'da ünlü şampiyonun kendi adıyla kurduğu muhteşem Lennox Lewis Center'a gelerek kamp yapıyor.
En büyük amaçlarından birinin Türkiye'ye bir Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu kazandırmak olduğunu söyleyen Fırat, Alman hocası Theo Kerekecsh tarafından da "sıkletinde bir numaranın tartışmasız adayı" olarak gösteriliyor.