Beşiktaş Rıza Çalımbay: Keşke daha önce göreve gelseydim!

Rıza Çalımbay: Keşke daha önce göreve gelseydim!

12.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta 18 yıl sonra ikinci kez teknik direktörlük koltuğuna oturan Rıza Çalımbay işbaşı yaptı. Deneyimli hoca, “Sezona başlamayı ben de çok isterdim ama şimdi nasip oldu. Çağrıldım ve koşa koşa geldim. Puan olarak gerideyiz ancak ligde her şey bitti diyemeyiz. Ekibime ve oyuncularıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Rıza Çalımbay: Keşke daha önce göreve gelseydim

Beşiktaş’ta ikinci Rıza Çalımbay dönemi resmen başladı. Burak Yılmaz’ın istifa kararı ardından göreve getirilen Çalımbay 18 yıl sonra siyah-beyazlı takımda teknik direktörlük koltuğuna otururken çarpıcı açıklamalar yaptı. Basın toplantısı düzenleyen deneyimli hoca şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

- Yuvamda olmaktan dolayı mutluyum. Tekrar buraya gelmek büyük mutluluk. Ben her zaman söylediğim gibi Beşiktaşlıyım. Beşiktaş’ın hayatımdaki yeri ayrıdır. Çağrıldım ve geldim. ‘Yapabilir miyiz hocam?’ dediler. ‘Yaparız’ dedim ve geldim. 

- Şu an takımın durumu çok iç açıcı değil. Takımı hızlı bir şekilde analiz edeceğiz. Futbolcu arkadaşlarla da gerekenleri konuştum. Sahaya ona göre çıkacaklar. Bir toparlanma sürecine gireceğiz. Nereye kadar giderse o kadar takımın başında olacağım.

- Sıkıntılı bir durum söz konusu ama biz taşın altına elimizi koyacağız. Gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettim. Çağrıldım ve koşa koşa geldim. İşimizin kolay olmayacağını biliyorum. Keşke daha önceden gelebilseydim ama umutluyum. İyi olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

- Ben de çok isterdim Beşiktaş ile sezona başlamak ve istediğim şekilde kadroyu kurmak. Ama netice olarak şimdi görev almak nasip oldu. Ben Beşiktaş’a minnet borçluyum. Her şeyimi burada elde ettim. Taraftarımız ile yeniden hep birlikte başarılar elde etmek için çaba göstereceğiz.

- Oyuncuların kapasitesi bu değil. Beşiktaş’ın oyun anlayışı da bu değil. Bir takım sıkıntılar var demek ki. Biz bunları çözeceğiz. Oyuncuların hepsinde mental yorgunluk görüyorum. Birçoğunda kırgınlık var. Bunların düzeltilmesi için gerekenleri yapacağız. 

- Galibiyet serisi yakalamak çok önemli. Ekibime ve oyunculara güveniyorum. Biz kulüp olarak bu seriyi yakalayıp mental olarak ayağa kalkacağız. Taraftarımız sonuçlar nedeniyle çok üzgün. Taraftar için 12. adam denir ama bana göre 1 numaradır. Taraftarını yeniden kazanmamız gerekiyor.

- Puan olarak gerideyiz ama ligde her şey bitti diyemeyiz. Ne olacağını zaman gösterecek. Bu kadro ile de mücadelemizi yapacağız tabii ama devre arasında yapılacak birkaç takviye transfer ile yukarıdakileri yakalayabiliriz. Her şey bitti demek doğru olmaz.

"BURAK'LA GÖRÜŞMEM OLMADI"

“Burak Yılmaz oyunculuk döneminde çok sevdiğim ve beğendiğim bir oyuncuydu. Trabzonspor’da kendisiyle birlikte çalıştım. Buraya geliş sürecimde görüşmemiz olmadı. Çok hırslı ve mücadeleci bir kişiliğe sahip. Ben kendisinin teknik direktörlük görevine erken başladığını düşünüyorum. O açıdan şanssızlık yaşadı. Teknik adamların öncelikle iyi bir ekibe sahip olması gerekiyor. Futbolu bıraktıktan sonra staj yapılması lazım. Ben bıraktıktan sonra Ümit Milli Takım’da ve Mustafa Denizli’nin yardımcısı olarak A Milli Takım’da çalışmıştım. Sonra da Göztepe’yi aldım. Belli evreleri geçmesi durumunda Burak Yılmaz da iyi bir antrenör olacaktır. Benim Beşiktaş’taki ekibim yeterli ve donanımlı. İhtiyaç olarsa takviye yapılır ama başlangıç olarak kendi ekibim ile yola çıkacağım.”

Haberin Devamı

ÇEBİ: ŞÜPHEM YOK

Başkan Ahmet Nur Çebi akşam tesislere giderek antrenman öncesi Rıza Çalımbay’la bir araya geldi. Çalımbay’ın hiçbir talepte bulunmadan görevi kabul ettiğini aktaran Çebi, “Bu tür konuları takdirimize bırakan hocamıza başarılar diliyor, gelişinin camiamıza şans getirmesini temenni ediyorum. İlk antrenmanında hocamızın yanında olmak istedim. Son güne kadar destek olacağımı kendisine ilettim. Başarıya ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde hocamızın birlik ve beraberliğe katkı vereceğinden şüphem yok” dedi.

Haberin Devamı

Teknik patron Rıza Çalımbay dün sabah BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki mesaisine takımla gerçekleştirdiği toplantıyla başladı. Deneyimli hocanın oyuncular ve kulüp personeliyle tanıştığı buluşmada Başkan Ahmet Nur Çebi ile bazı yöneticiler de yer aldı. Siyah-beyazlılara yeni dönemle ilgili detaylı bilgiler aktaran Rıza Çalımbay’ın mental çöküntü yaşayan oyunculara moral aşıladığı aktarıldı.

EKİBİ BELLİ OLDU

Kartal’da teknik patron Rıza Çalımbay’ın ekibi de netleşti. Çalımbay’ın ekibi şu isimlerden oluşuyor: Bülent Albayrak, Kerem Atılmaz, Kenan Oktay, Ayhan Tembeloğlu, Zafer Özgültekin.

Yazarlar