Ankaragücü Rıza Çalımbay'dan iddialara yanıt: Çalıştırmak isterim

Rıza Çalımbay'dan iddialara yanıt: Çalıştırmak isterim

02.10.2023 - 15:28 | Son Güncellenme:

Rıza Çalımbay'dan iddialara yanıt: Çalıştırmak isterim Uzun süre Sivasspor'u çalıştıran sonrasında bir takımla anlaşamayan Rıza Çalımbay yeni takımla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbaydan iddialara yanıt: Çalıştırmak isterim

Trendyol Süper Lig'in henüz 7. haftasında 6 takım teknik direktörünü değiştirdi. Sivasspor’da çalıştığı 4 sezonluk süreçte 3 kez üst üste Avrupa’ya giden, Türkiye Kupası kazanıp Konferans Ligi’nde gruptan lider çıkan Rıza Çalımbay’a teklifler var.

Haberin Devamı

Son olarak Ankaragücü'nde Tolunay Kafkas'ın ayrılığının ardından Rıza Çalımbay'ın ismi gündeme geldi.

'GÖRÜŞME YAPMADIK'
Geçtiğimiz günlerde Samsunspor ile anlaşamadığını açıklayan deneyimli teknik adam NTV'ye yaptığı açıklamasında "Ankaragücü'nde yaşanan ayrılık henüz çok yeni, benimle herhangi bir görüşme şimdilik gerçekleşmedi" ifadelerini kullandı.

'SÜPER LİG TAKIMI ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUM'
Ankaragücü'nü çalıştırmak isteyip istemediği sorulduğunda "Tabii ki isterim. Sezonun kalanında Süper Lig'de takım çalıştırmak istiyorum" dedi.

Son olarak Süper Lig'de Sivasspor'u çalıştıran Rıza Çalımbay, kırmızı-beyazlı ekiple 187 resmi maça çıktı.

Öte yandan Anadolu ekibini 3 yıl üst üste Avrupa kupalarına götürme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

KAFKAS İLE YOLLAR AYRILDI
Ankaragücü'nde teknik direktör Tolunay Kafkas'la yollar resmen ayrıldı. Başkent ekibi ayrılığı resmen açıkladı. MKE Ankaragücü, bu sezon Tolunay Kafkas yönetiminde ligde 7 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Ankaragücü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Teknik Direktörümüz Tolunay Kafkas ile yapılan görüşmelerin ardından karşılıklı olarak yollarımızın ayrılması konusunda mutabakata varılmıştır.

En zor şartlarda bu görevi kabul eden, görev yaptığı süre boyunca profesyonel bir hocalığın yanında aidiyet duygusu ile de aramızda olan, Türk futbolunun çalışkan ve mert insanı Tolunay Kafkas’a bize kattıkları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."

Yazarlar