Trabzonspor Rize’de gözyaşları

Rize’de gözyaşları

03.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşılaşmadan Trabzonspor’un galip ayrılmasıyla Çaykur Rizesporlu futbolcularda büyük bir üzüntü yaşandı.

Rize’de gözyaşları

Karşılaşmadan Trabzonspor’un galip ayrılmasıyla Çaykur Rizesporlu futbolcularda büyük bir üzüntü yaşandı.

Haberin Devamı

Küme düşme hattında kritik durumda olan mavi-yeşilliler, en yakın rakibi Kayserispor’un 7 puan gerisinde kalarak, 16. sırada bulunuyor.Çaykur Rizesporlu oyuncu evlerinde aldıkları yenilgi sonrası saha ortasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Deplasman desteği

Bordo-mavililerde, Çaykur Rizespor deplasmanında taraftarlarından büyük destek geldi. Ev sahibi takımın taraftarları maça beklenen ilgiyi göstermezken, Trabzonspor tribünleri tamamen doldu. Trabzonsporlu taraftarlar, maçın başından itibaren takımlarına tezahüratlarla destek oldu. Stat içerisinde en çok bordo-mavililerin sesi duyuldu.
Matus Bero geri döndü
Trabzonspor’da Ersun Yanal, Matus Bero’yu tam 132 gün sonra ilk 11’de kullandı. En son 17 Aralık 2016 tarihinde, 15. hafta maçında Başakşehir’e karşı 11’de sahaya çıkan Bero, Çaykur Rizespor maçıyla bu hasretini bitirdi. Slovak yıldız sezonun ikinci yarısında da ilk kez 11’de başlamış oldu. Bir Slovak futbolcu Jan Durica da sakatlığını atlattıktan sonra formasına kavuştu. Durica 4 hafta sonra maça çıktı.
Rekor geldi
Trabzonspor, lig tarihinde en iyi ikinci yarı performansını sergiledi. 1974-75 sezonundan beri ligde yer alan bordo-mavililer, ikinci yarının ilk 10 haftasında 26 puan toplayarak rekor kırdı. Çaykur Rizespor deplasmanında kazanan Ersun Yanal’ın takımı, 1991-92 sezonundaki 23 puanlık rekoru geçti.
Olcay şoku
Trabzonspor’da 89. dakikada Olcay Şahan şoku yaşandı. Bir pozisyonda yerde kalan Olcay sedyeyle kenara alındı. Oyuna devam edemeyen Olcay’ın yerine Yusuf Erdoğan oyuna dahil oldu. Olcay’ın durumu yapılacak sağlık kontrolleri sonrasında belli olacak.