Rizespor Rize'de gol yağmuru! Fenerbahçe deplasmanda farklı kazandı

Rize'de gol yağmuru! Fenerbahçe deplasmanda farklı kazandı

22.04.2022 - 22:29 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 34'üncü haftasında Rizespor'a konuk oldu. Kritik müsabaka sarı-lacivertlilerin 6-0'lık galibiyetiyle sona erdi. Fenerahçe'de galibiyet serisi 6 maça yükseldi.

Rizede gol yağmuru Fenerbahçe deplasmanda farklı kazandı

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 34'üncü haftasında Rizespor, Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele, sarı-lacivertlilerin 6-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Fenerbahçe'nin gollerini Diego Rossi, Serdar Dursun (3), Enner Valencia ve Nazım Sangare kaydetti. Rizespor'da Fabricio Baiano maçın ilk dakikasında kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Galibiyet serisi 6 maça çıkan Fenerbahçe, puanını 65'e yükseltti. Düşme hattındaki Rizespor 30 puanda kaldı.

RİZESPOR - FENERBAHÇE: 0-6

GOLLER: 9' Diego Rossi, 45+3' Serdar Dursun (P), 45+9' Serdar Dursun (P), 51' Serdar Dursun, 66' Enner Valencia, 75' Nazım Sangare

KIRMIZI KART: 1' Fabricio Baiano

İLK 11'LER

Rizespor: Gökhan Akkan, Gökhan Gönül, Ponck, Holmen, Eren, Baiano, Sabo, Boyd, Alper, Bolasie, Pohjanpalo

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Min Jae, Serdar Aziz, Ferdi, Crespo, Mert Hakan, İrfan Can, Zajc, Rossi, Serdar Dursun

MAÇTAN DAKİKALAR / İHA

9. dakikada Serdar Dursun’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Rossi’nin vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0

22. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Haberin Devamı

45. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza sahasına göndermek istediği topa Ronaldo Mendes'in elle müdahele etmesinin ardından hakem Halil Umut Meler VAR'a giderek pozisyonu inceledi ve penaltı kararı verdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Serdar Dursun topu filelerle buluşturdu. 2-0

45+6. dakikada topla buluşan İrfan Can ceza sahası içinde Eren Albayrak tarafından düşürülünce hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Serdar Dursun, topu ağlara gönderdi. 3-0

49. dakikada Yusuf Sarı’nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Pohjanpalo’nun vuruşunda kaleci Altay 2 hamlede topu kontrol etti.

51. dakikada Arda’nın vuruşunda kaleci Gökhan’dan seken topu Serdar Dursun tamamladı. 4-0

62. dakikada sağ taraftan kullanılan kornerde Bolasie’nin kafa vuruşunda Serdar Aziz topu çizgiden çıkardı.

66. dakikada Arda’nın ortasında ceza sahası içinde Valencia’nın vuruşunda top ağlarla buluştu. 5-0

71. dakikada Fenerbahçe’de Ferdi kadıoğlu, kazandığı topla kaleye sokularak Arda’ya pas verdi. Arda’nın şutunda kaleciyi geçen topu Gökhan Gönül çizgiden çıkardı.

76. dakikada Zajc’ın pasıyla topla buluşan Nazım Sangare topu filelere gönderdi. 6-0

88. dakikada ceza sahasının dışında topla buluşan Yusuf’un kaleyi gördüğü anda gerçekleştirdiği şutunda kaleci Altay uzanarak topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR / Emirhan Pehlivan, Rize (DHA)

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık 2021-22 sezonunda 30 puanla ligin 18’inci sırasında kümede kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 34'üncü haftasında zorlu rakibi Fenerbahçe’yi evinde konuk etti.

Ligde dalgalı grafik sergileyen ve ikinci devrede çıktığı 13 maçta 7 mağlubiyet alarak kan kaybeden Atmacalar, kümede kalma mücadelesinde son viraja girdi. Fenerbahçe karşısında kader maçına çıkan yeşil mavililer, berabere kalır ya da galip gelirse, GZT Giresunspor’un alacağı sonuçlara bağlı olarak kümede kalma şansını sürdürecek.

Son 9 haftada oynadığı maçın 8’ini kazanan Fenerbahçe ise zirvede bulunan Trabzonspor ile arasındaki 11 puanlık farkı kapatmak ve 5 maçlık galibiyet serisini 6’ya, namağlup serisini ise 10 maça çıkarmak istiyor.

4 YILDIR FENERBAHÇE’Yİ YENEMİYOR

Ev sahibi takım Çaykur Rizespor, Fenerbahçe karşısında 4 yıldır galibiyet yüzü göremedi. Son olarak 30 Eylül 2018’de Rize’de oynanan maçta 3-0 galip gelen Atmacalar, bu maçın ardından oynanan 6 müsabakayı da kaybetti.

Haberin Devamı

EV SAHİBİNDE EKSİKLER

Karadeniz ekibinde Gedson Fernandes kart cezası nedeniyle bu akşamki zorlu mücadelede takımını yalnız bırakırken, sakatlığı bulunan Phiri ve Kubilay da Fenerbahçe karşısında forma giyemedi. Ev sahibi takımda Holmen ve Umar Aminu kart sınırında bulunuyor. Futbolcular bugünkü karşılaşmada kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Göztepe karşılaşmasında kadroda yer almayacak.

RAKİP TAKIMDA SON DURUM

Fenerbahçe’de kadro dışı olan Mesut Özil ile Ozan Tufan ve sakatlığı bulunan Pelkas bu akşamki karşılaşmada forma giymedi. Shakhtar Donetsk maçında sakatlanan Atilla Szalai de bugünkü karşılaşmada yer almadı. Sarı kart cezası nedeniyle geçtiğimiz hafta Göztepe karşısında forma giyemeyen İrfan Can, bu akşam Çaykur Rizespor maçıyla birlikte ilk 11’deki yerine geri döndü. Sarı lacivertli ekipte ayrıca Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Luiz Gustavo, Filip Novak, Bright Osayi-Samuel ve Kim Min-jae sarı kart sınırında bulunuyor.

Haberin Devamı

Haaland, Reus ve arkadaşları Der Klassiker’e hazırlanıyor

Yazarlar