Skorer Romanya bir devi yuttu: 2-1

Romanya bir devi yuttu: 2-1

23.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Romanya bir devi yuttu: 2-1

Romanya bir devi yuttu: 2-1

       Romanya, Kolombiya galibiyetinden sonra futbolun devlerinden İngiltere'yi de yıktı, ikinci turu garanti altına aldı. Toulouse'da oynanan G Grubu'nun önemli maçının ilk yarısı golsüz kapandı. Rumenler, 47. dakikada Hagi'nin mükemmel pasında topla buluşan Moldovan'ın golüyle öne geçti. Genç yıldız Owen 83. dakikada eşitliği sağladı. Karşılaşmanın berabere bitmesi beklenirken, Petrescu son dakika içinde Romanya'yı galibiyete taşıdı. Adrian Ilie ve Owen'ın birer şutu direkte patladı. Bu sonuçla, İngiltere'nin ikinci tur ümidi, Kolombiya ile oynayacağı son maça kaldı

       HAKEMLER: Marc Batta (**) (Fransa), Jacques Poudevigne (***) (Fransa), Chris Soldatos (***) (Güney Afrika)
       İNGİLTERE: 1 Seaman (**) - 12 Neville (**), 5 Adams (**), 2 Campbell (**) - 14 Anderton (**), 8 Batty (***), 4 Ince (**) (7 Beckham Dk.33 (**), 16 Scholes (**), 3 Le Saux (**) - 10 Sheringham (**) (20 Owen Dk.74 (***), 9 Shearer (***)
       ROMANYA: 12 Stelea (***) - 2 Petrescu (***), 13 Cibotariu (**), 6 Popescu (***), 18 Filipescu (***) - 8 Munteanu (**), 10 Hagi (**) (19 Stanga Dk.73 (*) (15 Marinescu Dk.84 (*), 5 Galca (***), 16 Gabriel Popescu (**) - 9 Moldovan (***) (7 Lacatus Dk.87 (*), 11 Ilie (**)
       SARI KART: Popescu, Hagi, Filipescu (Romanya)
       GOL: Moldovan (Dk.47), Owen (Dk.83), Petrescu (Dk.89)

       Rumen oyuncu İngiltere karşısında başarılı bir futbol ortaya koymasına rağmen gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Filipescu takımının Tunus ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. Popescu de defansının sigortasıydı. Ancak İngilizler'in golünde Owen'a müdahalede geç kaldı. Hagi ise eski günlerini arattı. Aldığı her topu kaleye şutladı, ancak isabetli kullanamadı. Takımının attığı ilk golde verdiği şık pasta ise klasını konuşturdu. İngiltere - Romanya maçının ilginç bir notu ise, Rumen takımında sarı kart gören üç oyuncunun da G.Saraylı Hagi, Popescu ve Filipescu olmasıydı.

Yazarlar