Skorer Romanya'da isyan

Romanya'da isyan

10.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Romanya'da isyan

Romanyada isyan

       ROMANYA Milli Takımı'nın Fransa 98 kampında kaptan Gheorge Hagi'nin önderliğinde başlayan ücret isyanı yöneticilere tedirgin günler yaşatıyor.
       Takımın en kıdemli futbolcusu Hagi, bundan önceki turnuvalarda kendilerine ödenen harcırahların vergiden muaf tutulduğunu belirtti, bu kez vergi kesilmesini protesto etti.
       Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan 1994 Dünya Kupası finallerinde ve 1996'da İngiltere'deki Avrupa Şampiyonası finallerinde vergisiz yaklaşık 200 Dolar günlük harcırah alan Rumen futbolcular, bu kez vergi kesintisi nedeniyle, ellerine daha az para geçecek olmasından yakındılar.
       Hagi, "Futbol Federasyonu bu işe çare bulmalı. Elimize net 200 Dolar geçmesini istiyoruz" diyerek arkadaşları adına başvuruda bulundu.

       Romanya'nın tecrübeli hocası Angel Iordenascu, Fransa 98'de Hagi, Popescu, Filipescu, Stingaciu gibi yıldız oyuncularına güveniyor. Rumen takımının bir diğer tanıdık ismi ise Galatasaray'dan Valencia'ya giden Adrian Ilie.

       Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Iordenascu ve futbolcular Dünya Kupası'na umutla bakıyor. Hagi, Popescu ve Stingaciu bu dev organizasyonda gerçek güçlerini göstereceklerini söylerlerken, Rumen hoca "Hedefimiz finale yükselmek" dedi
       ROMANYA Milli Takımı, Balkanlar'ın en güçlü temsilcilerinden biri.
       Kadrosunda yıldızları barındırıyor. Oyuncuların çoğu Avrupa kulüplerinde top koşturuyor.
       Romanya, gücü ile orantılı olarak grup maçlarında mükemmel sonuçlar aldı. 10 maçın 9'unu kazanırken hiç yenilmedi, tam 37 gol atarak finallere kalmayı bildi.
       Romanya Milli Takımı kampına geldiğimizde tanıdık yüzlerle karşılaştık.
       Galatasaraylı Hagi, takımın en çok ilgi çeken futbolcusu. Popescu da öyle. Filipescu, Stingaciu ve Adrian Ilie, Türk futbolseverlerinin yakından tanıdığı isimler.
       Galatasaraylı Popescu, "Balkanlar'ın en güçlü takımı olarak Fransa 98'e katılmayı yeterli görmüyoruz. Burada alacağımız başarılar, Romanya'nın gücünü gösterecek" derken, Kocaelispor kalecisi Stingaciu, "Kalede elimden geleni yaparak, ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım" yorumunu yaptı. Karpatların Maradona'sı olarak anılan Hagi ise, Romanya'nın finallerde büyük iş yapacağını söyledi ve "Burada gerçek gücümüzü göstermek için bulunuyoruz" ifadesini kullandı.
       Adrian Ilie, Galatasaray'da geçirdiği günleri ve Türkiye'yi unutamadığını söyledi. Ilie, "Galatasaray bana çok şey öğretti. Yaşımın genç olması ve ilk kez ülkem dışında büyük bir kulüpte oynamak, kariyerimin başlangıcı oldu. Valencia gibi büyük bir takımda top oynamamı da Galatasaray'a borçluyum" dedi.
       Teknik Direktör Angel Iordenascu, özellikle Türkiye'de oynayan Hagi, Popescu, Filipescu gibi yıldız futbolcularından sözederken, "Dünya Kupası'nda güçlü bir ekiple mücadele edeceğiz. Hagi, Popescu, Filipescu, Stingaciu gibi kaliteli oyuncularım var. Hedefimiz finale yükselmek" ifadelerini kullandı.

       RUMEN Milli Takımı futbolcularının falına bakan Andromeda adlı çingene bir falcı, oyuncuların bundan önceki yaşamlarında ne olduklarını anlattı. İngiltere'nin The Express gazetesinde yeralan haberde, Gheorge Hagi'nin daha önceki yaşamında 5 çocuk sahibi bir eskimo kadını, kaleci Bogdan Stelea'nın İngiliz köylüsü, Constantin Galca'nın ise bir Geyşa olduğu öne sürüldü.


Yazarlar